Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледни бонуси за тимовете от Първа лига

Родните футболни клубове ще си разпределят солидни средства от европейското участие на Лудогорец и ЦСКА от миналата година, когато и двата тима влязоха в груповата фаза – Лига Европа за "орлите“ и Лигата на конференциите за ЦСКА.

УЕФА ще изпрати 2 016 000 евро от фонда за солидарност, които трябва да бъдат разпределени на клубовете. Най-голям дял обаче идва от участието на Лудогорец в плейофа на Шампионската лига, което носи 1 250 000 евро или над половината от общия фонд за солидарност.

Преди месец на заседание на УС на ПФЛ бе решено да бъде запазен форматът на разпределение на средствата, който действа и в момента, а именно - 60% от парите по равно на отборите от efbet Лига, 30% на тимовете от Втора лига и останалите 10% ще бъдат разпределени на отборите от Трета лига.

Очаква се елитните отбори да получат около 100 000 евро всеки. Средствата се делят на 12 тима участници в първенството през сезон 2021/2022, когато елитната група бе от 14 отбора, а ЦСКА и Лудогорец не получават от тези средства.

За отборите Втора лига се полагат 30% от общата сума разпределена по равно, което се пада приблизително около 35 000 евро, тъй като дублиращите тимове не участват в разпределението.

Малко над 1500 евро на отбор остават за тимовете, които са се състезавали в четирите Трети лиги през изминалия сезон, като и там важи правилото, че пари не се полагат на дублиращите отбори, съобщава "Телеграф". Крайните изчисления обаче трябва да бъдат направени от ПФЛ и одобрени от Изпълкома на БФС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30