Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Желко Копич: Трябва да се представим максимално добре за Купата

Старши треньорът на футболния Ботев (Пловдив) Желко Копич заяви, че "канарчетата" трябва да се представят възможно най-добре в турнира за Купата на България. Хърватският специалист присъства на откриването на новия фен магазин на "жълто-черните" в центъра на Пловдив, където коментира предстоящия двубой на Ботев срещу третодивизионния Черноморец (Балчик) в среща от 1/16-финалите на надпреварата за националната купа. 

„Целта ни е да спечелим гостуването в Балчик, за да продължим напред към следващата фаза на турнира. Знаем, че няма да бъде лесен мач. Имаме проблеми с контузени и наказани състезатели, но това не бива да ни влияе, защото всеки един футболист, който е в състава на Ботев, трябва да дава максимума от себе си, когато получи шанс за изява“, заяви Копич.

„За клуба, за мен и за играчите всеки мач е важен. Когато пристигнах тук, отборът се намираше в дъното на таблицата в шампионата. Успяхме да подобрим някои неща и да се изкачим по-нагоре в подреждането, но все още имаме много работа пред себе си. Искаме да се представяме възможно най-добре в първенството, но в момента сме фокусирани изцяло върху мачовете в турнира за Купата на България, където също желаем да стигнем далеч“, допълни наставникът на Ботев (Пловдив).

Хърватският специалист коментира и ситуацията с физическата саморазправа между треньорите Артур Ованесян и Алекса Бошкович по време на шампионатния мач срещу Арда (Кърджали), като потвърди, че двамата вече не са част от треньорския щаб на Ботев: „Ситуацията е неприятна, но ще трябва да довършим полусезона, а след това всички заедно ще седнем, за да анализираме нещата и да вземем възможно най-добрите решения за клуба", завърши Желко Копич. 

Двубоят между Черноморец (Балчик) и Ботев (Пловдив) от 1/16-финалите в турнира за Купата на България е в петък (25 ноември) от 12:30 часа. Победителят от този мач ще се изправи срещу отбора на Славия на 1/8-финалите в надпреварата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15