Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Въпросът не е кой да управлява, а ще го има ли Панаира въобще

Георги Гергов получи пълен контрол над Панаира, придобивайки акциите на Община Варна в  "Пълдин туринвест". Това стана въпреки волята на Общинския съвет в Пловдив чрез своя представител в „Пълдин туринвест“, който гласува против апорта на варненските акции. Общината обаче има само недостатъчната сила на своите 25%, които вече се стопиха до 22 на сто от капитала дружеството. Само юристи могат да кажат каква тежка съдебна битка предстои, а прогнозите за изхода й са напълно неизвестни.

Бившият икономически министър Трайчо Трайков, който преди 12 години поведе битка с Георги Гергов в опит държавата да си върне дела в Международния панаир Пловдив, смята, че сега ситуацията е дори на една идея по- безпардонна от случващото се преди.

Очаквам чрез кмета община Пловдив да оспори решението на Общото събрение на акционерите, така както го задължи и с решението си Общинският съвет, каза Трайков. Според него задачата на представителите на гражданите на Пловдив е да направят от този казус политически въпрос, какъвто той е.

Няма здравомислещ човек, който да одобрява затриването на на панаира. С тези последни действия се появява възможност да няма въобще панаир и това вече отива над юридическите подробности, акцентира Трайчо Трайков.

През 2010 година, въпросът беше кой управлява панаира, а днес въпросът е дали Пловдив остава панаирен град или не. 

"Не мога да си представя, ако съм кмет на Пловдив, ще допусна нещо толкова фунадаментално да промени характера на града".

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.


Още от категорията
Евелина Славкова

Всички партии са готови за изборите, но са и уморени

В програма "Точно днес" разговор с Евелина Славкова , социолог от агенция "Тренд" за нагласите да отидем на петите извънредни избори, за машинния и за хартиения вот, за коалициите, които ще се изградят.  Евелина Славкова коментира конфликта в Пловдив с поисканата оставка на кмета Здравко Димитров, като припомни, че той датира още от 2022 г., когато..

публикувано на 07.02.23 в 10:21

Напрежението ще спадне след сесията на 9-ти февруари

"За съжаление това, което се случва в Пловдив е много неприятно и лошо за града ни. Това са решения на ПП ГЕРБ и няма как да се бъркаме в тях, можем да ги следим". Това каза общинският съветник Константин Георгиев от „Кауза България“ по повод поисканата от Бойко Борисов оставка на кмета Здравко Димитров. Пред Радио Пловдив Георгиев..

публикувано на 07.02.23 в 09:53

Още 27 спасители доброволци заминават за Турция от Пловдив

От Пловдив тръгва екип за районите, пострадали от опустошителното земетресение в Турция. Нашите спасители пътуват за Газиентеп, на границата със Сирия .  Пред Радио Пловдив Георги Влайков от сдружение "Аварийно Спасяване Пловдив" съобщи, че заминава доста разнообразен екип от 27 човека , в който има лекар, парамедици, хора, изучавали..

обновено на 07.02.23 в 08:29

Пловдив е в режим на оцеляване, проблемите се трупат

За нашите измерения - Пловдив, поисканата и неполучена оставка на кмета Здравко Димитров, за управлението в криза, говорим със заместник-председателя на ОбС Евелин Парасков  от партия "Съюз за Пловдив". Той каза, че в тази битка, която се очертава на националното и местното ръководство с кмета на Пловдив няма да има победители. "Решението на..

публикувано на 07.02.23 в 07:52

Лидерът на ГЕРБ е отговорен за скандалите в Пловдив

Скандалите в ГЕРБ - Пловдив са закъснели от гледна точка на лошата работа на местната власт, на харченето на публични средства и на нарушения на обществени поръчки в предишния мандат, коментира пред Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов. Резултатът са нарушения, които   ще се плащат от джоба на пловдивчани и преки загуби за хората, които живеят..

публикувано на 06.02.23 в 16:10