Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Общественото обсъждане на пробива под Водната палата е в четвъртък

На 1-ви декември ще се проведе общественото обсъждане на проекта за пробив под Водната палата. Целта е на мястото на сегашното кръгово между булевардите „Цар Борис Трети Обединител“ и Марица-Юг да се изгради кръстовище на две нива.  

Проектът и документите, свързани с него са публикувани на сайта на община Пловдив. Те могат да бъдат предоставени и в дирекция Строителство и инвестиции, която се намира в сградата на бившия Партиен дом. Мнения, становища и препоръки по проекта за пробив под Водната палата могат да бъдат направени по време на обсъждането, както и да бъдат внесени писменно в общинската администрация или по електронен път до 5-ти декември.

Общественото обсъждане на спорния проект е от 10 часа в залата на Общинския съвет.

Припомняме, че с решение на съветниците пробивът бе „замразен“ на 26-ти октомври за 45 дни. Стартирането на проекта предизвика протести и петиции на пловдивчани. Срещу него се обявиха и съпартийците от ГЕРБ на кмета Здравко Димитров. 


Галерия

Още от категорията

Възстановиха трафика по АМ "Тракия" край Първомай

Временно е ограничено движението по автомагистрала "Тракия" в посока Бургас около 162 км, преди отбивката за Първомай, заради верижна катастрофа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Коли могат да преминават само в изпреварващата лента на аутобана.  Трафикът се регулира от екип на Пътна полиция. Минути преди 18.00 ч. движението бе..

обновено на 26.03.23 в 18:16

ЕК облекчава търговията с живи свине от България

Държавите членки на Европейския съюз единодушно са одобрили промяна в регионализацията на страната ни по отношение на болестта африканска чума по свинете (АЧС). Българските власти доказаха пред Европейската комисия и останалите държави членки, че мерките за надзор, прилагани в страната, дават очакваните резултати, съобщават от Министерството на..

публикувано на 26.03.23 в 15:25

Патриархът на Йерусалим освети и благослови знамето на Кричим

Днес в манастира на "Светия кръст" в град Йерусалим беше осветено и благословено знамето на община Кричим.  Благословия за жителите отправи единственият човек, който получава Благодатния огън от Бога - патриархът на Йерусалим Теофилос III. Новината съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев, който написа: „Негово светейшество благослови жителите на..

публикувано на 26.03.23 в 13:27

Разследват причините за пожара в блока в Чепеларе

Шест апартамента са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в Чепеларе. Пожарът е потушен, от апартаментите са евакуирани над 10 обитатели. Огънят в кооперацията е забелязан след 5:00 часа тази сутрин. Гасенето на пожара е отнело около 3 часа на пожарникарите.  Жилищна кооперация гори в Чепеларе, 14 души са евакуирани Разследване ще изяснява..

публикувано на 26.03.23 в 13:18

Жилищна кооперация гори в Чепеларе, 14 души са евакуирани

Четириетажна жилищна кооперация гори в Чепеларе, съобщи за Радио Пловдив комисар Симеон Цървуланов, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян.  Сигналът е подаден около 5:30 часа тази сутрин, а живеещите в блока са евакуирани. Няма пострадали.  Огънят е тръгнал от покрива и бързо е обхванал сградата, като..

публикувано на 26.03.23 в 09:57