Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Европейски пътища" съди Павел Гимишев

| обновено на 29.11.22 в 16:35

Фирма „Европейски пътища“ съобщи, че завежда искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста на Инициативния комитет  „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев. 

Според фирмата Гимишев в своите публични и медийни изяви злепоставя компанията, тъй като твърди, че въпреки изтеклата концесия, „Европейски пътища“ добива материал в кариерата.

 Това категорично не отговаря на истината, посочват от фирмата и добавят, че  на 3 февруари тази година е  изтекъл договорът за концесията на кариерата „Белащица- Юг“. 

Оттогава досега от „Европейски пътища“ единствено извозва добити преди това материали, посочват от фирмата. 

Исковата молба е внесена в Административния съд в Пловдив вчера и е за 5100 лева, съобщи изпълнителният директор на „Европейски пътища“ Маргарита Попиванова

„Аз лично и ние от Инициативния комитет проблем с „Европейски пътища“ и „Холсим“ нямаме. Нашият проблем е с държавата и с община „Родопи“ за бездействие и отказ от защита на интересите на гражданите. Това заяви пред Радио Пловдив Павел Гимишев. Той е изненадан от съдебния иск, но е категоричен, че приема битката и ще доказва правотата си в съда. 

Гемишев обмисля също дали от своя страна да не заведе дело срещу „Европейски пътища", които го обвиняват, че участва в протестите в Белащица срещу пари. 

В звуковите файлове са интервютата на Антоанета Петричанска с Маргарита Попиванова и с Павел Гимишев. 

Още от категорията

БСП иска одит на парите за наводненията, покани жители на трите села в НС

Парламентарната група на „БСП за България“ настоя за финансов одит на средствата, отпуснати за преодоляване на последиците от наводненията в карловските села Богдан, Слатина и Каравелово.  От левицата бяха поканили в кулоарите на Народното събрание и хората от трите села, според които държавата не е положила достатъчно усилия за отстраняване на..

обновено на 27.01.23 в 17:34

Алтернативни храни са необходими, но внимателно

За и против позволеното от Европа влагане на брашно от домашни щурци в храните. По темата – Кремена Дервенкова от   Асоциация на производителите на насекоми в България и диетологът проф. Донка Байкова. Като дългоочаквана новина, която дори доста се е забавила, определи решението на ЕК за употребата за храна на брашно от домашни щурци..

публикувано на 27.01.23 в 17:19

Ако няма разделителни линии, ще имаме правителство

Дори и „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да се явят заедно на предстоящите избори и да са първа политическа сила, те пак няма да успеят да реализират мандата. Причината е, че за да има правителство не трябва при правенето на политики да има разделителни линии. Тази теза аргументира политологът доц. Иван Начев в предаването..

публикувано на 27.01.23 в 10:45

Страх ме е, че овладяването на Панаира няма да спре

Надявам се да дойдат на изслушването за Пловдивския панаир Бойко Борисов, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Корнелия Нинова, защото ги е поканил българският парламент, а ние сме парламентарна република. Това заяви в предаването "Точно днес" депутатът от "Демократична България"  Йордан Иванов , който е член на временната парламентарна комисия за Панаира...

публикувано на 27.01.23 в 09:54

Европейският дигитален хъб за киберсигурност избра Пловдив

Община Пловдив, Пловдивския универститет Съюза за стопанска инициатива, Българската асоциация по киберсигурност и БАН обявиха старта на  нов стратегически проект за киберсигурност.  Това е Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ Основният фокус е създаването на комплексна рамка от услуги в тази област, насочени към малките и средни..

публикувано на 26.01.23 в 15:56