Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Европейски пътища" съди Павел Гимишев

| обновено на 29.11.22 в 16:35

Фирма „Европейски пътища“ съобщи, че завежда искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста на Инициативния комитет  „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев. 

Според фирмата Гимишев в своите публични и медийни изяви злепоставя компанията, тъй като твърди, че въпреки изтеклата концесия, „Европейски пътища“ добива материал в кариерата.

 Това категорично не отговаря на истината, посочват от фирмата и добавят, че  на 3 февруари тази година е  изтекъл договорът за концесията на кариерата „Белащица- Юг“. 

Оттогава досега от „Европейски пътища“ единствено извозва добити преди това материали, посочват от фирмата. 

Исковата молба е внесена в Административния съд в Пловдив вчера и е за 5100 лева, съобщи изпълнителният директор на „Европейски пътища“ Маргарита Попиванова

„Аз лично и ние от Инициативния комитет проблем с „Европейски пътища“ и „Холсим“ нямаме. Нашият проблем е с държавата и с община „Родопи“ за бездействие и отказ от защита на интересите на гражданите. Това заяви пред Радио Пловдив Павел Гимишев. Той е изненадан от съдебния иск, но е категоричен, че приема битката и ще доказва правотата си в съда. 

Гемишев обмисля също дали от своя страна да не заведе дело срещу „Европейски пътища", които го обвиняват, че участва в протестите в Белащица срещу пари. 

В звуковите файлове са интервютата на Антоанета Петричанска с Маргарита Попиванова и с Павел Гимишев. 

Още от категорията

Добрин Досев в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден" в компанията на актьора  Добрин Досев. Познаваме го с десетки роли в театъра и киното, но тази седмица, с негово позволение, бяхме зад кулисите на житейските му роли. Научихме за невероятния му късмет да попада на „своите“ хора още от родното си място до Трявна, през младежките години и страхотните приятелства от Стара Загора,..

обновено на 02.12.23 в 08:50

По 60 лв. са живите коледни елхи в Пловдив

Над 20 000  елхи за продажба е заделило Южноцентралното държавно предприятиe – Смолян за предстоящите коледни празници. От тях 1 820 са със запазена коренова система, като малка част от тях - стотина - са предвидени за Пловдив. Останалите над 18 000 дръвчета могат да бъдат отсечени при желание на купувачите. Елхичките са предимно от..

публикувано на 01.12.23 в 16:49

Театърът на политическата ни сцена става все по- лош

От много време наблюдаваме една трагикомедия, която се развива и от комедия се превръща в трагедия за гражданското общество демократичните процеси у нас, така политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира поредните напрежения и постигнатото съгласие между партньорите в управлението на страната. "Всичко, което виждаме е театър на..

публикувано на 01.12.23 в 14:36
Теодор Славев

Ротацията ще е моментът с най-голям политически заряд

Анализ на политическите нагласи и как се движат амбициите за власт на ДПС, както и поредицата дебати за бюджет, устойчивост на сглобката и накъде след нова година, говорим с политолога д-р Теодор Славев.  „Реабилитацията на Пеевски паралелно се движи по линията на промените в Конституцията, защото за тях е необходимо мнозинство, което надхвърля това..

публикувано на 01.12.23 в 11:59

Проблемът на бюджет 2024 е в разходната част, а не в приходната

Георги Стоев се завръща с Ex ante - подкаст за икономическо мислене - със сезон 2 в ефира на Радио Пловдив и стрийминг платформите. Говорим с икономиста за новите му идеи, а също коментираме актуалното от бюджетните предложения на управляващите за 2024 г. Георги Стоев каза, че и през този сезон ще има 12 епизода, като ще има гости във всяка..

публикувано на 01.12.23 в 11:03