Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влак дерайлира заради паднала скала до Христо Даново

| обновено на 30.11.22 в 21:46
4
Снимка: Стоян Терзиев, Радио Пловдив

Влак се блъсна в паднала скала по линията София – Бургас между Клисура и Христо Даново. Локомотивът и един от вагоните на влака са дерайлирали. Единият от двамата машинисти е пострадал и е откаран в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив. Оттам съобщиха, че мъжът е контактен и без тежки травми.

Сред 120-те пътници във влака няма пострадали. Те са откарани до гара Карлово и оттам са натоварени на автобуси за Бургас, за където е и крайното предназначение на влаковата композиция от 3 вагона и локомотив.

Движението на влаковете по Подбалканската линия се отклонява през Пловдив.

От НКЖИ посочиха, че скалната маса се е свлякла върху железния път заради обилния дъжд. Става дума за свлачище дълго около 25 метра.

Разследващият транспортните катастрофи към Министерството на транспорта Бойко Скробански, който бе на мястото на инцидента посочи, че спирачният път на влака е около 300-320 метра. Двамата машинисти са реагирали навреме и са задействали спирачката, но от сблъсъка локомотивът е излязъл от релсите. Според Бойко Скробански по железния път няма сериозни щети.

Багер ще започне разчистване на падналата скална маса, за да може да се пусне движение на влакове с 25 км в час до пълното възстановяване на трафика.

На мястото на инцидента се очаква и кран, който ще вкара в релсите локомотива. Според жп експертите, до 5 часа сутринта движението по линията ще бъде възстановено.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пияна шофьорка помете четири коли в с. Чепинци

Полицията задържа жена, шофирала след употреба на алкохол и ударила четири автомобила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян. Инцидентът е станал в рудоземското село Чепинци.  32-годишната жена управлявала автомобил „Киа Спортиж“, с който ударила три паркирани автомобила. Вследствие на сблъсъка една от паркираните коли се е сблъскала с..

публикувано на 17.06.24 в 12:55

Седем души са задържани в Пловдив за трафик на мигранти

Седем души са зъдражани в Пловдив за трафик на нелегални мигранти. Става дума за подпомагане на афганистански и сирийски граждани да преминат незаконно през страната, уточняват от Района прокуратура - Пловдив.  Днес следобед от МВР, държавното обвинение и ГДБОП ще изнесат подробности за акцията по задържането и дейността на групата.

публикувано на 17.06.24 в 12:04

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

публикувано на 17.06.24 в 10:36

Затварят за три седмици и ул. "Равнища"

От днес до 7 юли ул. „Равнища“ ще се бъде затворена за движение заради ремонтни дейности на ул. „Царевец".  Това съобщи районният кмет Тони Стойчева в профила си във Фейсбук.  Улицата се използваше за обходен маршрут докато беше затворено кръстовището между „Царевец“, „Солунска“ и бул. „Хаджи Димитър“.  От днес обаче по нея няма да могат да..

обновено на 17.06.24 в 10:21

Затварянето на Бетонния мост усложни трафика в първия работен ден

Най-тежък автомобилен трафик има по бул. „Никола Вапцаров“ в пловдивския район „Южен“. Това показа репортерска проверка на Радио Пловдив тази сутрин, след като в събота беше затворен за реконструкция Бетонният мост и автомобилите бяха насочени по обходни маршрути.  Огромни автомобилни тапи се образуваха в първия работен ден от седмицата на бул...

публикувано на 17.06.24 в 10:21