Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чертаят модерна визия за Зоопарка, предстои ли рестарт?

Заместнки- кметът Пламен Райчев  обсъди идеите за рестарт на строителството на  Зоопарка в Пловдив с екипа проектанти, натоварени със задачата.

Според новия проект зоологическата градина ще е обрудвана с най- модерни тахнолии за отглеждане на животните. Вратите на клетките ще се отварят дистанционно за хранене, а датчици в оградните панели на ще задействат електрозащита за персонала и посетителите. 

Всички водни площи, предвидени в първоначалния проект да бъдат възстановени. 

Предвидено е да се осигури напълно достъпна среда за хората в неравностойно положение, включително за незрящите, за които ще бъдат поставени обемни макети на животни. 

Според концепцията на проектантите видимите бетонни елементи ще бъдат облицовани с естествени материали, а покривите на клетките -  озеленени.

Предвиден е и атракционен 15-метров купол, който също ще се впише в средата на местообитаване на част от животните.

Предстои проектантският екип да представи количествено–стойностна  сметка, за да започне рестарта на строителството”, каза след срещата Пламен Райчев.


Галерия

Още от категорията

С поход на свободата, концерти и заря Пловдив отбелязва 3 март

По традиция стотици пловдивчани изкачиха Бунарджика, за да се поклонят пред славата на героите. Младите семейства бяха дошли с децата си на празника.  Тържественият ден започна с камбанен звън от катедралния храм "Успение Богородично", а митрополит Николай отслужи тържествена литургия.   Владиката каза в словото си на 3 март: "Денят,..

обновено на 03.03.24 в 16:08

Пазарджик празнува с молебен, поклонение и концерти

С поставянето на цветя на паметниците и паметните плочи на личностите, свързани с националноосвободителните борби, започнаха честванията на националния празник в Пазарджик.  Проявите за 146-тата годишнина от Освобождението на България  продължават с молебен за здраве и благополучие в църквата “Света Богородица”.  В центъра на града бяха..

обновено на 03.03.24 в 16:08

1000 души се спуснаха за 3 март със ски и носии на Пампорово

10 хиляди родолюбиви българи от страната и чужбина събра курортът Пампорово за Нациoнaлния празник и голямото ски спускане с носии.  Тази година събитието беше най-многолюдно от всичките му издания до сега, каза основният организатор Антония Каменичка: "Над 1000 души участваха тази година в самото шествие, а на плаца на "Студенец" - поне 10 000...

публикувано на 03.03.24 в 14:58

Паметник на загиналите във войните откриха в Крислово

Паметник на загиналите в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война откриха в Крислово. 14 жители на селото са участвали във войните за Освобождение на България и са дали живота си за свободата на родината.  Това са подоф. Петко Йончев, Видол Вътов, Али Алиев, Марин Стойнов, Русин Бонов, Тодор Кацаров, загинали в Балканската война..

публикувано на 03.03.24 в 14:18

Родопската теснолинейка също отбеляза Националния празник

С празнична композиция от седем препълнени вагона БДЖ и Сдружение "За теснолинейката" отбелязаха Националния празник, разказват от община Велинград. Трите танцови клуба "Надежда", " Играорци" и "Елица" посрещнаха малкото влакче с български хора, настроение и музика. Десетки посрещачи с националния трибагреник изпълниха гара Велинград...

публикувано на 03.03.24 в 13:34