Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Разкриха група фалшификатори на документи с мрежа от Пловдив до Германия

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми трима души за разпространение на фалшиви документи.

Групата е действала от началото на годината, на територията на  Пловдив и други градове в страната, както и в страни от ЕС и по-конретно в Германия.

Изработвани са фалшиви лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти.

До момента е установено, че всеки от участниците имал определена роля – набиране на хора, които искали да се снабдят с фалшиви документи, възлагани на поръчката и впоследствие нейното изпълнение. Желаещите да се снабдят с неистинските документи плащали по 250 евро за лична карта и същата сума за шофьорска книжка и по 300 евро за изработката на задграничен паспорт. 

Повечето от тях са български граждани, живеещи в чужбина, но  има и чужденци. 

По делото са извършени претърсвания и изземвания, лични обиски, огледи на местопроизшествие и са разпитани свидетели.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да се извърши преценка на събраните доказателства с оглед внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването по досъдебното производство продължават. 
Още от категорията

Св. Синод се помоли за здравето на патриарх Неофит в Пловдив

Втори ден в Пловдив Светият Синод на Българската православна църква се помоли за здравето на патриарх Неофит.  Висшият клир е в Пловдив, за да отбележи 90-та година от рождението и в памет на иподякон протопсалт Аргир Малчев, като тази сутрин в митрополитския храм „Св.Марина“ бе отслужена Архиерейска света Литургия.  Молитва за здраве отправи..

публикувано на 03.12.23 в 13:13

Отстраняването на Илия Зюмбилев като председател на БЗНС е незаконно

Постоянното Присъствие на БЗНС, което е висшият ръководен орган на партията, обяви, че няма промяна в нейното ръководство. Повод за декларацията е опитът на членове на Управителния съвет да сменят легитимния председател д-р инж. Илия Зюмбилев. В нарушение на партийния устав и при липса на кворум на заседание на 2 декември в Пазарджик те са обявили за нов..

публикувано на 03.12.23 в 10:23

Поскъпването на храните на едро продължава и тази седмица

Продължава поскъпването на оранжерийните краставици на тържищата у нас и през тази седмица. Цената им се увеличава с 15,5 на сто до 3,66 лева за килограм, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).  Цената на оранжерийните домати се понижава с 2,4 на сто и те се търгуват по 3,20 лева за килограм...

публикувано на 03.12.23 в 09:35

Всички храмове в страната отслужват молебен за патриарх Неофит

Молебен за здравето на патриарх Неофит ще бъде отслужен в храмовете в цялата страна. Призивът за молитвата бе отправен от Софийската митрополия.  Патриархът е настанен във ВМА за лечение на белодробно заболяване и по информация на Св.Синод от вчера състоянието му се подобрява.

обновено на 03.12.23 в 08:15

3-ти декември е Международен ден на хората с увреждания

Денят на хората с увреждания се отбелязва се от 1992-ра година насам и цели да се повиши информираността на международната общност за проблемите на хората с увреждания и за ползите от тяхното приобщаване в различни области на общественото развитие.  Мотото на деня за тази година  е: "Обединени за постигане на целите за устойчиво развитие за, със и..

обновено на 03.12.23 в 08:15