Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на детето-чудо Лиляна Георгиева!

 При  пожар  избухнл на 01.12.2022  на ул. "Рая" в жилищен комплекс "Магнолия Резиденс е пострадал домът на пловдивската лекоатлетка Лиляна Георгиева която като малка беше известна като Детето-чудо. 

22-годишната пловдивчанка разказа за кошмара, след който на този етап остава без дом. Георгиева моли за помощ, за да възстанови жилището си.


„Претърпях бедствие. При късо съединение ми изгоря домът. За щастие аз пострадах малко, но щетите по жилището са огромни. Имам нужда от климатик, готварска печка, кухненски бокс, аспиратор, диван, маса, столове, хладилник, телевизор, гардероб, матрак.
Контакт за връзка 0895856530″, написа Лиляна Георгиева в социалните мрежи и показа снимки от пожара в дома си.

 Приятелката ѝ Полина Макаева постна във „Фейсбук“: 

„Една от гордостите на България, доказала се многократно, едно момиче с много хъс и упоритост, с безброй спечелени национални титли, европейски и световни отличия в средните и дълги бяганията, с принос и отлични резултати в леката Атлетика – Царицата на спорта… сега има нужда от нашата подкрепа!

Много малко от Вас ще забележат изгорелите купи и дипломи. И само някои от нас ще разберат колко много значат те за един спортист, а именно всичко. Нека помогнем на Лили да поправи щетите от един инцидент и осигури уюта и нормалните условия в дома си. Вярвам, че Лили – Детето-чудо ще се справи и с това препятствие и с усмивка ще продължи напред!“.

Лекоатлетката Лиляна Георгиева е многократна шампионка на България в различни дисциплини, както и Балканска шампионка на 800 метра в зала за 2022 г.

БАНКОВАТА Й СМЕТКА:
IBAN BG08BPBI79244075130001




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчанинът Кристиан Василев ще гребе в 6-а серия в събота

Станаха известни съперниците на Кристиан Василев в предварителната серии на скиф на олимпийските игри в Париж. Най-добрият български гребец ще стартира утре, 27 юли, в 11,00 часа, българско време, в предварителна серия номер 6, в шести коридор. С Кристиан Василев ще гребат Бендегуз Молнар (Унгария), Свери Нилсен (Дания), Хин Чун Чип (Хонконг) и Хавиер..

публикувано на 26.07.24 в 18:01

Миланова и Карабашева продължават кариерите си в Румъния

Петкратната шампионка на Марица Александра Миланова и Галина Карабашева подсилват румънски тим. От новия сезон двете волейболистки ще играят за Корона Брашов, който през 2023/2024 приключи на седмата позиция. Така Миланова и Карабашева стават съотборнички с друга бивша маричанка - националката Мирела Шахпазова, която удължи договора си с тима...

публикувано на 26.07.24 в 17:58

Равенството на половете е отличителен белег на Париж - 2024

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Доц. д-р  Боряна Ангелова- Игова е доктор по философия,културолог и преподавател по „Философия на спорта“ в..

публикувано на 26.07.24 в 11:47

"Ботев" запази шансове да продължи след 1:2 в Атина

"Ботев" (Пловдив) си тръгна минимално поражение с 1:2 при гостуването си на гръцкия "Панатинайкос" в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Александър Йеремейеф и Тасос Бакасетас от дузпа бяха точни за гръцкия гранд през първата част, но в 70-ата минута смяната Ален Корошец върна един гол за "канарчетата". Реферът Давид..

публикувано на 25.07.24 в 23:17

Феновете на Локомотив изкупиха билетите за дербито

От Локомотив Пловдив обявиха, че билетите за гостуването на Ботев Пловдив са изчерпани. "Черно-белите" фенове са изкупили всички от отпуснатите им 1800 билета за дербито в неделя.  "Билетите за дербито с Ботев в неделя са ИЗЧЕРПАНИ!  Всички 1800 пропуска за сектора за гости бяха продадени за отрицателно време, като хиляди локомотивци останаха без..

публикувано на 25.07.24 в 18:01