Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Хулиган потроши спирка на градския траспорт

| обновено на 05.12.22 в 13:39
Снимка: Снимката е илюстративна

За пореден случай на вандалски прояви по спирките н градския транспорт съобщи пловдивската полиция.  Млад пловдивчанин е арестуван за грубо хулиганство на автобусна спирка. Той строшил стъклопакета на  стоянка в ж.к. „Тракия“, но бил забелязан от полицейски патрул и веднага арестуван. Срещу него е образувано бързо производство. 

При друг инцидент възрастен човек пострада заради нетърпелив шофьор на градски автобус. Инциденът е станал рано сутрин, около 8.30 ч., на ул. „Съединение“. Там шофьорът не изчакал качването на всички пътници на спирката и потеглил рязко,  при което  77-годишен мъж паднал на земята. 

Човекът се е разминал само с леки повърхностни контузии и след кратък престой  в болница за преглед е отведен за домашно лечение. Няма данни водачът на автобуса  да е употребил алкохол.  Случаят е отработен по административен ред. 


Още от категорията

Държавата е осигурила 20 млн. лева за ремонти в наводнените карловски села

Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се нормализира и към момента е овладяна. Предприети са всики превантивни действия .Техника продължа да отстранява наносите в речното корито и там където има стесняване целта е да се улесни проходимостта на водата. Това съобщиха на пресконференция Министърът на регионалното развитие и благоустройството..

обновено на 27.01.23 в 17:34

Пленарното заседание на парламента "провали" изслушването за Панаира

Провали се насроченото за днес следобед заседание на временната парламентарна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов 2016 г. насам.  Формалната причина за проваленото заседание на комисията бе продължилото цял ден пленарно заседание на парламента. Затова..

публикувано на 27.01.23 в 17:31

Два дена грипна ваканция за учениците в Златоград

Учениците в община Златоград излизат в грипна ваканция за 2 дни – 30 и 31 януари.  Ваканцията се обявява със заповед на кмета на общината Мирослав Янчев, а причината е, че през последната седмица рязко се е покачил процентът на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания сред учениците. Към днешна дата болните са 30% от всички ученици...

публикувано на 27.01.23 в 15:06

25 контейнера ще "поглъщат" старите ни дрехи и обувки

25 контейнера за разделно събиране на стари дрехи и обувки вече са поставени в Пловдив. Организираната система цели последващото оползотворяване и рециклиране на старите текстилни материали и обхваща всички видове отпадъци от кожа и текстил. Предвидените мерки са част от политиката на Община Пловдив за увеличаване на количеството на разделно събраните..

публикувано на 27.01.23 в 14:38

Трима министри отиват в Каравелово

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на земеделието Явор Гечев заминават за Каравелово, където беше обявено частично бедствено положение.  Министрите ще се запознаят на място със ситуацията и ще определят каква допълнителна подкрепа от страна..

обновено на 27.01.23 в 14:15