Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МПС-та вече нямат достъп до част от бул. "Ал. Стамболийски"

| обновено на 05.12.22 в 16:12


Вече е затворена част от ключовия бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Спряно е движението от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от общината. 

Причината е подготовката за изграждането на южния обходен колектор. Създадена е временна организация на движението, която се очаква да продължи до 15 март 2023 година. От общината съветват шофьорите да използват определените обходни маршрути. 

Пловдивчани, станали свители на затварянето на ключовия булевард, смятат, че в района предстоят големи задръствания, които ще забавят трафика поне с 30 минути. 

Само за половин час около 30 коли попаднаха в капан, тъй като не бяха разбрали, че движението е района е затворено и се наложи да правят обратен завой.

"Ако знаех, че е затворен участъкът нямаше да мина от тук. Аз се движа по маршрут и превозвам работниците, които бяха първа смяна. Трябваше да поема посока Коматевския възел, но сега ще трябва да заобиколя и да мина по бул. Никола Вапцаров. Това ще увеличи и разхода за гориво. И сега заради многото ремонти трудно спазваме графиците, не ми се мисли какво ще стане", каза Александър

Според хората затварянето е трябвало да се случи след празниците. 

Галерия

Още от категорията

Държавата е осигурила 20 млн. лева за ремонти в наводнените карловски села

Ситуацията в карловските села Каравелово и Богдан се нормализира и към момента е овладяна. Предприети са всики превантивни действия .Техника продължа да отстранява наносите в речното корито и там където има стесняване целта е да се улесни проходимостта на водата. Това съобщиха на пресконференция Министърът на регионалното развитие и благоустройството..

обновено на 27.01.23 в 17:34

Пленарното заседание на парламента "провали" изслушването за Панаира

Провали се насроченото за днес следобед заседание на временната парламентарна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов 2016 г. насам.  Формалната причина за проваленото заседание на комисията бе продължилото цял ден пленарно заседание на парламента. Затова..

публикувано на 27.01.23 в 17:31

Два дена грипна ваканция за учениците в Златоград

Учениците в община Златоград излизат в грипна ваканция за 2 дни – 30 и 31 януари.  Ваканцията се обявява със заповед на кмета на общината Мирослав Янчев, а причината е, че през последната седмица рязко се е покачил процентът на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания сред учениците. Към днешна дата болните са 30% от всички ученици...

публикувано на 27.01.23 в 15:06

25 контейнера ще "поглъщат" старите ни дрехи и обувки

25 контейнера за разделно събиране на стари дрехи и обувки вече са поставени в Пловдив. Организираната система цели последващото оползотворяване и рециклиране на старите текстилни материали и обхваща всички видове отпадъци от кожа и текстил. Предвидените мерки са част от политиката на Община Пловдив за увеличаване на количеството на разделно събраните..

публикувано на 27.01.23 в 14:38

Трима министри отиват в Каравелово

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на земеделието Явор Гечев заминават за Каравелово, където беше обявено частично бедствено положение.  Министрите ще се запознаят на място със ситуацията и ще определят каква допълнителна подкрепа от страна..

обновено на 27.01.23 в 14:15