Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МПС-та вече нямат достъп до част от бул. "Ал. Стамболийски"

| обновено на 05.12.22 в 16:12


Вече е затворена част от ключовия бул. „Александър Стамболийски“ в Пловдив. Спряно е движението от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от общината. 

Причината е подготовката за изграждането на южния обходен колектор. Създадена е временна организация на движението, която се очаква да продължи до 15 март 2023 година. От общината съветват шофьорите да използват определените обходни маршрути. 

Пловдивчани, станали свители на затварянето на ключовия булевард, смятат, че в района предстоят големи задръствания, които ще забавят трафика поне с 30 минути. 

Само за половин час около 30 коли попаднаха в капан, тъй като не бяха разбрали, че движението е района е затворено и се наложи да правят обратен завой.

"Ако знаех, че е затворен участъкът нямаше да мина от тук. Аз се движа по маршрут и превозвам работниците, които бяха първа смяна. Трябваше да поема посока Коматевския възел, но сега ще трябва да заобиколя и да мина по бул. Никола Вапцаров. Това ще увеличи и разхода за гориво. И сега заради многото ремонти трудно спазваме графиците, не ми се мисли какво ще стане", каза Александър

Според хората затварянето е трябвало да се случи след празниците. 

Галерия

Още от категорията

Възстановиха движението по пътя Пловдив - Строево

Повече от 3 часа остана ограничено движението по  третокласния път Пловдив - Строево, заради тежка катастрофа, станала в ранния следобед. Заради сблъсъка на 2 коли бе въведен обходен маршрут през село Труд, а трафикът се регулираше от пътни полицаи.  Катастрофа ограничава трафика по пътя Пловдив - Строево Около 17.00 ч. трафикът бе..

публикувано на 02.12.23 в 17:15

90 абсолвенти от филиала на ПУ в Смолян получиха дипломите си

На тържествена церемония днес бяха връчени дипломите на абсолвентите от 58-ия випуск на филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Смолян. Дипломиращите се 90 бакалаври бяха поздравени от проф. Елена Каневска - Николова, директор на филиала, областния управител на Смолян Захари Сираков, началника на Регионалното управление по образование Никола Запрянов...

публикувано на 02.12.23 в 16:30

Димитър Петков смени Илия Зюмбилев като лидер на БЗНС

БЗНС има нова ръководство, след като отстрани Илия Зюмбилев заради недобрите му резултати начело на партията, предаде агенция БГНЕС. Инж. Зюмбилев е отстранен заради лошото представяне на БЗНС на местните избори. Другата причина – в качеството си на областен управител не е успял да демонтира паметника на Альоша в Пловдив.  Управителният съвет на..

публикувано на 02.12.23 в 15:32

Катастрофа ограничава трафика по пътя Пловдив - Строево

Заради тежка катастрофа временно е ограничено движението по третокласния път Пловдив - Строево, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Има обходен маршрут през село Труд, а трафикът се регулира от "Пътна полиция". За момента не е ясно има ли пострадали, тъй като липсва официална информация от полицията.  В социалните мрежи се..

публикувано на 02.12.23 в 14:09

Състоянието на патриарх Неофит е стабилно

Състоянието на българския патриарх Неофит е стабилно и за него се полагат най-добри грижи, предаде БГНЕС.  Митрополити и миряни от цяла България се събраха на научна конференция в Пловдивската семинария, която е в дневния ред на Синода повече от месец.  „Молитвите си, надеждите си и упованието си възлагаме на Бога, който изцелява всяка болест и..

публикувано на 02.12.23 в 13:11