Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Генератори за Украйна" събра 535 000 лв, потеглят на 12.12.

534 710 лева събра кампанията „Генератори за Украйна“, която стартира вечерта на 26-ти ноември и приключи днес на обяд, съобщи инициаторът й и пловдивски издател Манол Пейков. 

До момента са платени 118  генератора с различна мощност на стойност 347 хиляди лева  и са получени като дарение още 9. С останалите малко над 187 хиляди лева ще бъдат закупени още устройства. 

Чрез украинката Наталия Елис, която живее и работи в Пловдив, е договорен транспорт за 12 декември на първата партида агрегати. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Според кмета, оградата на Небет тепе няма да пречи на гледката, ще пази от вандали

Ажурната ограда на Небет тепе с височина 2 метра е сложена, за да пази обекта от вандализъм. Това каза кметът Костадин Димитров, който заяви, че се ангажира с идеята да се откриват панорамните гледки към Пловдив. "Оградата е ниско поставена и не пречи, изпълняваме предписанията на проекта, подписан от НИНКН", уточни Димитров. "В града, за..

обновено на 26.02.24 в 11:27

Няма пари за изцяло ново Рогошко шосе

Краят на ремонта на Рогошко шосе ще бъде на 26 април, това обеща кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той допълни, че ще се ремонтира най-лошият участък от пътя и има осигурено финансиране. В началото на април се очаква археолозите да се върнат на обекта си на "Брезовско шосе". "Трябва да има планираност в уличните ремонти" коментира още..

публикувано на 26.02.24 в 11:26

Скандирания "Искаме Рангел!" и "Мафия!" огласят сградата на прокуратурата

Скандирания „Искаме Рангел!“ и „Мафия“ огласиха сградата на прокуратурата, пред която на пореден протест се събраха близки и роднини на убития Димитър Малинов от Цалапица . Майката на жертвата – Атанаска Бакалова, не беше приета от представители на прокуратурата с обяснението, че прокурорите са заети служебно, което повиши..

публикувано на 26.02.24 в 11:21

Отварят трезор за идеи за бившата сграда на БНБ в Пловдив

Конкурс за идейно проектиране за обновяването на сградата на БНБ в Пловдив стартира общината. Това съобщи кметът Костадин Димитров, който заедно с екипа на заместник-кмета Пламен Панов представиха концепцията за набирането на проекти. Срокът е до 30 април, като предложенията могат да подават екипи на архитекти, художници, дизайнери и граждани от..

публикувано на 26.02.24 в 11:12

Стартира делото срещу близнаците от Цалапица, Рангел Бизюрев все още го няма

С  голям протест в два лъча на жители, близки и роднини на убития младеж Димитър Малинов от Цалапица в Районния съд в Пловдив се очаква да започне делото срещу братята Борислав и Валентин Динкови.   Първо хората се събират в 10 часа пред прокуратурата в Пловдив и след това по обед пред Съдебната палата, където в 13.30 е насрочено делото срещу..

обновено на 26.02.24 в 10:50