Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Във Велинград представят оригинали на Салвадор Дали

В продължение на 4 месеца във Велинград гостуват оригинали на Салвадор Дали.

Изложбата с ксилографии на гениалния испански художник е подредена в Художествената галерия на града, а творбите илюстрират 100 стиха от „Божествена комедия“ на Данте. Сюрреалистът работи 9 години, за да създаде рисунките, уточняват от общината.

Изложбата гостува във Велинград по проект на семейство Кесаури за показване на 27 изложби от оригинали на световно известни художници на нашето време в страните от ЕС. 

По същия проект във Велинград са гостували изложби с оригинали на Едгар Дега и Марк Шагал.

Експозицията със 100-те ксилографии очаква посетители до 31 март 2023 г., без почивните и празничните дни, уточняват от общината.  

В Дановото училище в Перущица също гостуват оригинали на Салвадор Дали. 

Галерия

Още от категорията

Премиера на "Апокалипсиса" в Кукления театър

Най-новата постановка на Пловдивския Куклен театър е „Апокалипсисът идва в 6 вечерта“, чиято премиера е на 30 ноември и 1 декември. Паметливи любители на Мелпомена ще се сетят, че тази пиеса на Георги Господинов вече е поставяна пред 13 години от Маргарита Младенова с Малък градски театър „Зад канала“. Сега нов прочит на тази..

публикувано на 28.11.23 в 16:06

"В търсене на звука" в Етнографския музей

Етнo-фoтoизлoжбaтa „В търсене на звука“ гостува в Пловдив. Тя е заснета с непрофесионални модели със слухови увреждания под звуците на жива музика от професионални изпълнители на български фолклор.   Целта на проекта е да се види  по какъв начин тези хора реагират на звуците, ритмите и мелодиите.  Снимките, участващи в изложбата, са уловили..

обновено на 28.11.23 в 08:05

Концертът "В навечерието на Рождество" с празнична програма

Покана за концерт “В навечерието на Рождество”, отправя С дружение “Изкуство във времето”. Тазгодишното издание на Коледния концерт на пловдивските музиканти е трето поред и ще се случи в НБ "Иван Вазов", на 29 ноември (сряда), от 18ч. Входът е свободен.  „В навечерието на Рождество“ е част от цикъла „Озвучаване на публични пространства с..

обновено на 27.11.23 в 14:30

Преге - предаване за света на книгите, 25.11. - 01.12.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 5. 11. 2023г. бяха представени следните заглавия: БНР подкасти · Преге Рубрика „Напълно непознати“ Даниил Хармс. Нова анатомия. Събрани разкази. 684 стр., ок. 6А, Жанет 45, 2023 Густав Майринк.  Валпургиева нощ. 168 стр, ок. 3А, Нике, 2023. Бохомил Храбъл. Пролуки. 208..

публикувано на 27.11.23 в 10:14

Благотворителна фотоизложба се открива в НБ "Иван Вазов"

Благотворителна фотографска изложба, посветена на миграцията, се открива в Народната библиотека „Иван Вазов“. Организатор е Благотворителната католическа организация „Каритас Витания“. С изложбата се поставя финалът на двугодишния международен „Регионален проект по миграция“ (ReMap), в който участват още седем национални „Каритас“ организации..

публикувано на 27.11.23 в 10:01