Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светват коледните елхи в Пазарджик, Велинград, Карлово и Перущица

| обновено на 09.12.22 в 06:30

Светлените на коледната елха в Пазарджик ще бъдат запалени в 18 часа тази вечер. Впечатляваща 14-метрова елха е на площад „Константин Величков” пред сградата на театъра. Преди запалването на светлините на празничната украса ще има тържество, което ще сложи началото Коледните и Новогодишни празници в града. Част от празничната програма са изпълненията на детски хор „Слава Русева” и театрална къща „Пластилин” с обичани актьори от Пазарджик. В тържеството ще участва и поп изпълнителката Тита. Вечерта ще завърши с празнична заря.

Със запалването на светлините на елхата тази вечер от 17 ч. започват коледните празници и във Велинград. На пл. „Николай Гяуров” ще има празничен спектакъл „Магична Коледа”, в който ще се включат известният български илизионист и артист Боби Шоу, коледният вълшебник, Хари Потър и леденият човек. Заедно с дядо Коледа ще участват и талантите от местните танцови и певчески школи. 

Тази вечер в Карлово тържествено ще бъдат запалени светлините на коледната елха, която се издига на централния площад „20 юли“. Тържеството започва минути преди 17 ч. с концерт на духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, група „Карловойс“, фолклорен ансамбъл „Розова долина“ и др. Още от 1 декември в Бухаловия хан работят коледен базар и работилница за коледни сувенири и сурвачки.

И в Перущица довечера ще грейнат коледните светлини на елхата на централния площад „27-ми априлий“. Ще ги запали кметът Мария Витанова – Вълканова. На 17 и 18 декември в Перущица ще има коледен базар на открито. В събота е предвидена забава с Дядо Коледа и Снежанка, а в неделя – музикална програма.

По публикацията работиха: Антоанета Петричанска, Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В УХТ се провежда базарът "По-добрата храна"

„По-добрата храна“ е темата на второто издание на  Re:Bazaar , което ще се проведе днес в Университета по хранителни технологии , като част от ежегодния Ден на отворените врати. Кандидатстуденти, родители, партньори и гости ще могат да разгледат учебната база на висшето училище и да дегустират храни и напитки, разработени от студенти...

обновено на 26.04.24 в 06:38

Клисура е домакин на "Дните на възрожденската и патриотична песен"

С 21-ото издание на „Дните на възрожденската и патриотична песен“ в Клисура започват проявите, посветени на 148-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. Двудневният конкурс се провежда в местното читалище „20-ти април 1876 г.“ и събира хорове и изпълнители от цялата страна. Проявите продължават на 30 април със заупокойна..

публикувано на 26.04.24 в 06:24

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38