Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пак строшиха с камъни стъклата на градски автобус в Пловдив

Поредно нападение върху автобус от градския транспорт на Пловдив. Снощи в Шекер махала с камъни е обстрелвана  колата, движеща се по автобусна линия №11. Инцидентът е станал, когато автобусът е минавал край училище „Панайот Волов“. Пострадали няма.

Счупено е едно средно странично стъкло на превозното средство – съобщи Костадин Тотков от фирма „Автобусни превози“. По време на инцидента в автобуса е имало трима пътници, но за щастие никой от тях не е пострадал. Шофьорът и кондукторът са били поставени под стрес.

На място е пристигнал полицейски патрул. Нападателите, най-вероятно деца от махалата, се издирват.

От потърпевшата фирма „Автобусни превози“ изчисляват, че щетите са най-малко за 2000 лв и призовават да се сложат камери в района на учебното заведение, както е в повечето пловдивски училища.

От полицията по-късно съобщиха, че 4 деца са съпричастни към увреждането на автобуса. След проведени активни действия, днес служителите изясниха самоличността на малолетните момчета. В присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая и на родителите им от децата са снети обяснения, в които посочват, че са хвърлили камъни по автобуса. Предстои събраните материали по случая да бъдат представени пред наблюдаващия досъдебното производство районен прокурор.

Това не е първият инцидент с увреждане на автобус на фирмата.

Преди месец деца хвърлиха камък и счупиха стъклото на автобус по линия №12 в Пловдив. В инцидента няма пострадали. Рейсът е пътувал към гаража след приключване на смяната. Минавайки до училище „Елин Пелин“ по бул. „Хаджи Димитър“, стъклото на автобуса било счупено от хвърлен камък – вероятно от деца в двора на училището.

А в края на миналия месец пиян американец бе задържан, след като потроши чистачките и огледалата на автобус на градския транспорт и на още две маршрутки. това стана след победата на Щатите на Световното по футбол.

Чужденецът вече е изплатил щетите, съобщават от потърпевшата фирма.


По публикацията работиха: Антоанета Петричанска, Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Столипиново слагат още кофи за смет, подменят и старите

Стартира подмяната на стари и негодни контейнери и увеличаването на броя им на местата, където е необходимо, в район „Източен“.  На ул. „Крайна“ №12, където доскоро имаше само един контейнер, съдовете за смет са вече 10. Допълнителни бройки са поставени и на няколко точки на ул. Ландос“. „Предвидили сме поне 100 допълнителни контейнера за района...

публикувано на 26.04.24 в 16:18

Полицията разкри цех и магазини за фалшиви автоаксесоари

Голямо количес тво фалшиви аксесоари за автомобили иззе полицията в при специализирана акция в Пловдив и Асеновград.   1 200  комплекта автоаксесоари с логото на известна търговска марка, без съгласието на притежателя на патентното право са открити и конфискувани в сряда от отдел "Икономическа полиция" в четири  магазина и производствен цех  на една..

публикувано на 26.04.24 в 14:19

С 2,8 млн. лева три забавачки в "Тракия" са напълно обновени

В пловдивския район „Тракия“ вече няма несанирана детска градина освен детската ясла „Слънчев рай“. Това обяви кметът на Пловдив Костадин Димитров при откриването на ремонтираната Детска градина „Еделвайс“ в района. Градината беше санирана със средства по проект, финансиран от Норвежката програма, който включва още две детски градини в..

публикувано на 26.04.24 в 13:19

"Възраждане" регистрира листата си с кандидат-депутати в Пловдив

Партия "Възраждане" е първата в Пловдив, регистрирала кандидат-депутатската си листа в 16-та РИК. На първо и второ място в нея са досегашните народни представители от града Ангел Георгиев и Емил Янков.  Листата включва 12 кандидати, като на 3-то, четвърто,  6-то и 7-мо  място са общинските съветници Иван Пенков, Елена Грозданова, Господин Апостолов..

публикувано на 26.04.24 в 12:51

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31