Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

539 абсолвенти се дипломираха в Аграрния университет

7
Снимка: Радио Пловдив, Иванка Петкова

Служебният министър на земеделието Явор Гечев връчи дипломи на абсолвенти от Аграрния университет - Пловдив. Той е завършил този ВУЗ през 2000-та година.

Министърът връчи дипломите на 2-ма студенти, които се дипломират с успех 6.00 от обучението и държавния изпит. Това са Християна Христова и Иван Грудев, които завършват специалността „Агрономство – полевъдство“.

На тържествена церемония своите дипломи получиха 539 абсолвенти, от които 302 са бакалаврите. Средният успех от следването на 16-те специалности е 5,35, съобщи ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева. 

Отличничката Християна Христова сподели, че е искала да учи криминалистика в чужбина, но е останала в България заради семейството си. "Много ми харесва моята специалност "Агрономство" - да виждаш резултатите от труда си, да си навън, да си свободен", сподели тя и уточни, че е записала докторантура в университета. 

Християна вижда бъдещето си в България и смята, че "има много хляб в нашето земеделие". Тя получи и традиционната награда на ректора, има научна публикация, която е в резултат на дипломната й работа. Тази година е стипендиант на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Проф. Бисер Дамянов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" през тази мартенска седмица открива колорита и хармонията в изобразителното изкуство с проф. Бисер Дамянов . Той е един от най-знаковите художници в Пловдив. Преподавател над 30 години в Пловдивския университет, автор на учебници, човек който пътува, снима и се възхищава на Ренесанса, но и смята, че Пловдив е най-хубавото място..

обновено на 24.03.23 в 18:21

Водопад

В Червен са срещу проекта за водоснабдяване

Хората от Червен и Горнослав днес изразиха недоволство след изявлението от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, че стартира проект за водоснабдяване на пет села в региона. Жителите на селата казват, че мястото, от където ще се добива водата е точно зоната, където минават всички отходните води , идващи и от краварник. Паралелно с това..

публикувано на 24.03.23 в 14:30

Образованието е приоритет, но с таксите да не се злоупотребява

"Срещата на Националното ръководство на студентските съвети с участието на представители на над 20 висши учебни заведения в страната, която ще се проведе в Пловдив, е извънредна. На сайта на МОН беше публикувана официално информацията, че таксите ще бъдат увеличени с между 20 и 30% и това притесни колегите." Това заяви председателят на Националното..

публикувано на 24.03.23 в 10:46

Соц. мерки за ценови контрол няма да дадат резултат

"В пазарната икономика да има анализи и информация, е положително, няма нищо лошо в това. Нека да си правят колкото си искат платформи, това за мен са по-скоро медийни мерки, с малък резултат, но нека да ги наречем положителни". Това каза в интервю за предаването "Точно днес“ на Радио Пловдив бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай..

публикувано на 24.03.23 в 10:00

Социално слабите имат право на водни помощи

Мит или реалност за т.нар. водни помощи, които се отпускат от МТСП за социално слаби граждани? Отговорът е на омбудсмана Диана Ковачева .  "Сезирах министър-председателя, защото законът предвижда такива водни помощи за хората, които не могат да плащат водата си. За съжаление няма никаква реакция от МТСП за хората, които имат право на тези помощи -..

публикувано на 23.03.23 в 16:20