Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва строежът на новата спортна зала на ЕГ "Ив. Вазов"

| обновено на 16.12.22 в 11:56
4
Снимка: Радио Пловдив, Живка Танчева

2,4 млн. лева ще бъдат вложени в строителството на новата спортна зала на ЕГ "Иван Вазов" в Пловдив. Тя ще е готова до началото на следващата учебна година -  15 септември 2023 г.  

Кметът Здравко Димитров заяви, че се залагат и 10 млн. лева за нова спортна база в съседство на двете езикови гимназии. За нея тепърва ще се одобряват проектите. "Аз мога да заявя, че е хубаво във всяко училище в Пловдив да има спортна зала, за да тренират децата", каза Димитров.

Припомняме, че там още преди 4 години имаше проект за нова зала на Руската гимназия, но инвеститорът не успя да я построи. Тогава сумата за строеж беше на стойност 1 млн. лева. 

Георги Титюков, заместник-кмет с ресор "Спорт и младежки и социални дейности" заяви, че вече има избран нов изпълнител, с нова обществена поръчка. Самата сграда има преработен проект, който е подобен на залата на СУ "Св. Патриарх Евтимий". Подът ще бъде дюшеме с цел удобства за учениците.

Срокът за изпълнение е 243 календарни дни по договор, като има уверение на изпълнителя, че ще успее да завърши проекта до първия учебен ден на 2023 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45

Последен ден за промени в състава на регистрираните коалиции

Партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за извършване на промени в състава или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес. Това се посочва в хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. На  брифинг на 30 април..

обновено на 04.05.24 в 15:44

И Перущица влезе във Фонда за развитие на Летище Пловдив

Община Перущица е най-новият член на Фонда за развитие на Летище Пловдив. Това решение беше взето с пълно мнозинство от всички общински съветници. С присъединяването на община Перущица, общините, които членуват във Фонда, стават 12, което е най-доброто постижение от създаването му. Във фонда членуват и хотелиерски и туристически компании.

обновено на 04.05.24 в 15:44

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите. Името му бе една от най-строго  пазените тайни преди регистрацията на листата в ЦИК, крайният срок за което е 7 май - пише "24 часа". Желязков бе председател на 49-ото народно събрание до предпоследния му ден, когато бе свален с гласовете на ПП-ДБ, БСП, “Възраждане” и ИТН. Сега той..

обновено на 04.05.24 в 15:44