Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща със Светозар Гледачев в Първо студио на Радио Пловдив

| обновено на 19.12.22 в 08:58
Снимка: arhiv.marica.bg

Икономическият анализатор Светозар Гледачев се среща с пловдивчани в Първо студио на Радио Пловдив. На нея той ще представи лекция на тема „Доходи, инфлация, бъдеща криза. Какво ни чака през 2023 година“. 

По време на срещата ще бъдат представени прогнози за предстоящите промени във финаносв план. 

Срещата започва в 17 часа.

„Следващата година ще е по-лоша от тази, в икономически и политически план. Ако тази година много хора си мислят, че има икономическа криза, а то няма, следващата ще започне реалната, истинската криза“, това каза в интервю за Радио Пловдив икономическият анализатор Светозар Гледачев.

Той обясни, че през тази година доходите на повечето хора са увеличени с процент, който е компенсирал или е бил по-висок от инфлацията. През 2023 година обаче не се очаква ръст на инфлацията, но няма да има и повишение на възнагражденията, защото пари няма да има.

„Всеки може да се спаси, независимо каква е инфлацията. Но трябва да знае как да управлява парите си“, коментира още Гледачев.

Според него има огромни рискове за финансите на държавата, а причината е политическата криза. Светозар Гледачев смята, че политическите партии са изкушени, за да могат да се задържат на власт, да харчат и могат да издънят бюджета.

„Само през миналата седмица са похарчени над 2 милиарда лева за неща, за които не е трябвало да бъдат раздавани“, коментира още Светозар Гледачев.

Цялото интервю със Светозар Гледачев можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ангел Демирев акустично трио с концерт в Радио Пловдив

Концерт на Акустично трио Ангел Демирев ще представи авторска музика и интерпретации на произведения от различни стилове. На сцената на Първо студио на Радио Пловдив китаристът Ангел Демирев музицира с колегите си  Христо Минчев - контрабас и  Петър Миланов - акустична китара.  "Пътувам много, работя в различни проекти с колеги от Швейцария,..

обновено на 18.04.24 в 09:12

Румяна Станчева представя новата си книга в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Румяна Л. Станчева „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за романа” ще има в Първо студио на Радио Пловдив.  Книгата ще бъде представяна от проф. Клео Протохристова и доц.Камелия Спасова  на  18 април в 18:00 часа. „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за..

публикувано на 17.04.24 в 15:58

Виктория Тичинска показва "Истинските инфлуенсъри" в Радио Пловдив

„Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни истории за силата на човешкия дух. В експозицията са включени 12 картини – масло и цветни..

публикувано на 12.04.24 в 14:18
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14

Книга за богатството представят в Първо студио на Радио Пловдив

„Богатството ни приляга“ е първата книга на Аида Марковска, холистичен и родов терапевт и Ваня Кънева, магистър психолог, която практикува в областта на взаимодействието между човека и средата. Тя е плод на техния дългогодишен и съвместен труд, и приятелство. На 14-и март, от 18.30 часа, в Първо студио на радио Пловдив ще разберете повече..

обновено на 11.03.24 в 12:26