Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кметът ще преговаря за спорния имот до Гребната база

| обновено на 21.12.22 в 13:49

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е издал заповед, с която сформира комисия от експерти и общински съветници, за да преговарят със собствениците на спорния парцел от близо 80 дка в парк „Отдих и култура“. 

"Още миналата седмица обявих публично, че ще инициирам среща с тях, за да потърсим най-разумното решение в полза на гражданите. Винаги ще търся обществен консенсус за темите, важни за пловдивчани", пише градоначалникът във фейсбук.

Припомням, че с приемането на Общия устройствен план (ОУП) се предвижда имот от 81 дка в парка "Отдих и култура" да бъде застроен с жилищни сгради до 3 или 4 етажа. Заради промяната вече се проведоха 2 граждански протеста под мотото “Да запазим парк “Отдих и култура” от застрояване". 

Наскоро Експертният съвет по устройство на територията прие окончателния проект за изменение на ОУП на Пловдив. Според главния архитект Димитър Ахрянов, в проекта се залагат повече зелени площи, регулиране на новите строежи и намаляване на процеса на презастрояване, както и създаване на рамка, която не може да се надскача.

Още от категорията

Жилищна кооперация гори в Чепеларе, 14 души са евакуирани

Четириетажна жилищна кооперация гори в Чепеларе, съобщи за Радио Пловдив комисар Симеон Цървуланов, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита