Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събарят незаконната къща на Ашим Асан в Аджисан махала

| обновено на 28.12.22 в 08:37
2
Къщата на Ашим Асан в Аджисан махала
Снимка: "24 часа", архив

Започна бутането на незаконната къща на етническия пловдивски лидер Ашим Асан в Аджисан махала. 

Акцията е стартирала още на 23-ти декември, продължава и сега, по време на коледните празници, съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

„Има заповед за събарянето на незаконната постройка на ул. "Бургас" 1, издадена още 2016 година. Заповедта е обжалвана пред Административен съд – Пловдив, след което ВАС я потвърждава. В крайна сметка законът е еднакъв за всички и незаконното строителство трябва да се премахне, ако собственикът не го направи за своя сметка. В случая след няколко покани за доброволно събаряне няма такова действие и администрацията премахва сградата“, коментира пред Радио Пловдив кметът на район „Централен“.

Георги Стаменов определи като "пълна глупост" твърденията на Ашим Асан, че от къщата му са взети злато и други ценни предмети. 

"При стартиране на процедурата комисия от район „Централен“, полиция и адвоката на г-н Асан и негов роднина са влезли в сградата. Цялото имущество е описано, има и снимки, за да може такъв тип очаквани твърдения от страна на Ашим Асан да бъдат оборени“, посочи Стаменов. 

Кметът на "Централен" допълни, че предложили на семейството на Асан настаняване в общинско жилище, но те отказали. По неофициална информация живеят в чужбина. 

Очаква се до седмица да приключи бутането на 4-етажната незаконна къща. 

Това е пореден опит да се премахне сградата. През май администрацията на район "Централен" отново опита да я премахне, но тогава акцията се провали. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Избираме новия български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започна рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. Новият български патриарх и Софийски митрополит ще бъде избран с тайно..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 30.06.24 в 10:27

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Свързани новини

Не успяха да съборят незаконна къща на Ашим Асан в Аджисан махала

Протокол за отказ от доброволно освобождаване на незаконна четириетажна сграда на ул. „Бургас“ 1 в Аджисан махала, за да бъде съборена, връчи представител на администрацията на район „Централен“ на сина на собственика й Ашим Асан - Фаих Хюсеинов.  За събарянето на постройката собствениците са били уведомени в рамките на законния едноседмичен..

обновено на 12.05.22 в 11:05