Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Правителства се избират със състав, а не с декларация

Не бива в криза да управлява кабинет на малцинството

„В подобен кризисен момент държавата не трябва да бъде управлявана от правителство на малцинството. Нужно е едно голямо мнозинство, което да реализира целите на едно такова управление. Всичко друго би било рисково и импровизация в тези условия“, коментира Румен Йончев от „Български възход“ в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив.

Той добави още, че правителства се избират със състав, а не с декларация.

„Наша резерва относно декларацията е, че липсват секторни политики с изключение на енергетиката. Липсват секторите – земеделие, икономика, здравеопазване, образование.

Освен това е неуместно в НС да се обсъждат и гласуват програмите на отделните политически сили“, коментира Румен Йончев.

Според него за да се реализира едно такова управление е нужен не минимум от депутати, а повече от 160 народни представители. По думите му партията не се плаши от нови избори, тъй като смята, че избирателите са оценили диалогичността им в условия на кризи.

„Нямаме притеснение за нашето присъствие в парламента, но имаме притеснение за изгубеното време, защото България стои на едно място, а светът се върти покрай нас и ние пропускаме възможности  за по-ефективно излизане от проблемите, в които сме“, каза Йончев.


Още от категорията

Проф. Бисер Дамянов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" през тази мартенска седмица открива колорита и хармонията в изобразителното изкуство с проф. Бисер Дамянов . Той е един от най-знаковите художници в Пловдив. Преподавател над 30 години в Пловдивския университет, автор на учебници, човек който пътува, снима и се възхищава на Ренесанса, но и смята, че Пловдив е най-хубавото място..

обновено на 24.03.23 в 18:21

Водопад

В Червен са срещу проекта за водоснабдяване

Хората от Червен и Горнослав днес изразиха недоволство след изявлението от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, че стартира проект за водоснабдяване на пет села в региона. Жителите на селата казват, че мястото, от където ще се добива водата е точно зоната, където минават всички отходните води , идващи и от краварник. Паралелно с това..

публикувано на 24.03.23 в 14:30

Образованието е приоритет, но с таксите да не се злоупотребява

"Срещата на Националното ръководство на студентските съвети с участието на представители на над 20 висши учебни заведения в страната, която ще се проведе в Пловдив, е извънредна. На сайта на МОН беше публикувана официално информацията, че таксите ще бъдат увеличени с между 20 и 30% и това притесни колегите." Това заяви председателят на Националното..

публикувано на 24.03.23 в 10:46

Соц. мерки за ценови контрол няма да дадат резултат

"В пазарната икономика да има анализи и информация, е положително, няма нищо лошо в това. Нека да си правят колкото си искат платформи, това за мен са по-скоро медийни мерки, с малък резултат, но нека да ги наречем положителни". Това каза в интервю за предаването "Точно днес“ на Радио Пловдив бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай..

публикувано на 24.03.23 в 10:00

Социално слабите имат право на водни помощи

Мит или реалност за т.нар. водни помощи, които се отпускат от МТСП за социално слаби граждани? Отговорът е на омбудсмана Диана Ковачева .  "Сезирах министър-председателя, защото законът предвижда такива водни помощи за хората, които не могат да плащат водата си. За съжаление няма никаква реакция от МТСП за хората, които имат право на тези помощи -..

публикувано на 23.03.23 в 16:20