Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правилната стъпка за Панаира е да се обжалва взетото решение


Заместник - председателят на Пловдивския общински съвет Евелин Парасков от "Съюз за Пловдив" е скептичен дали отново ще се събере кворум на извънредната сесия в понеделник за Панаира. 

В интервю за Радио Пловдив той заяви, че партията му е последователна в позицията си и е против апорта на варненските акции в "Пълдин туринвест", но проблемът е, че няма промяна в становището на ГЕРБ и съветниците от "Автентична лява БСП". 

Всички усилия трябва да бъдат насочени към обжалване на решението, защото действащото е крайно противоречиво и уязвимо, е становището на "Съюз за Пловдив. 

"В своята първа точка нашия представител следва да упражни блокираща квота и да гласува против, а във втора точка - обратното, да гласува за. Още повече съгласно т. 3 Здравко Димитров е задължен да обжалва евентуално увеличение на капитала. Според нас има достатъчно основания съдът отново да спре вписването и ще се стигне до провеждането на ново ОС на дружество, респективно до нова сесия в ОбС. Така че нека усилията на всички бъдат насочени във вярната посока- обжалване и спиране на вписването", коментира Парасков.

По думите му дебатът за панаира се политизира и се разиграва "един чужд PR-сценарий". "Лично аз отказвам да участвам в политизирането на темата, но адмирирам активността на колегите. Тези PR- акции втвърдят позицията на отсрещната страна. Конфронтацията ще стане по- сериозна и до нищо няма да се стигне", каза съветникът. 

Той е категоричен, че и в  момента чрез “Пълдин Туринвест” Гергов е мажоритарен собственик на капитала на Панир Пловдив. Единствените действия, които еднолично не може да направи преди да придобие над 75% от капитала са: да изменя устава на дружеството и да изкара акциите на публично предлагане на борсата.
"Говоренето на останалите колеги и техните лидери, че сега ще имаме възможност да спасим Панаира, не са сериозни. Създават се свръх високи очаквания в обществото, че едва ли ще си върнем Панаира", подчерта Евелин Парасков. 

Това, което трябва да направим е да управляваме нашия процент и да контролираме случващото се в Панаира, повтори той. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27

Инспекторите от ДАИ протестират, изпитват 50% + 1 от курсистите

Безсрочна ефективна стачка започнаха служителите и инспекторите от ДАИ - Пловдив. Те са на работните си места, но извършват минимален обем работа по обслужване на клиентите, издаване на административни актове и документи.  На входа на агенцията и на вратите на кабинетите има разлепени уведомителни табели с надпис „стачка“, „равен труд, равни..

публикувано на 27.03.24 в 11:22