Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полицаят, хванат да превозва мигранти, остава в ареста

Задържаният за трафик на мигранти полицай Данислав Борисов пред съда в Пловдив
Снимка: Яница Марова, Радио ПловдивПолицаят, хванат да превозва над 30 нелегални мигранти, остава в ареста. Взетата мярка за неотклонение бе разгледана от районния съд в Пловдив. 

По време на задържането 23-годишният Денислав Борисов е бил облечен с полицейска униформа, представил е служебната си карта и е помолил колегите си да не го проверяват, отбеляза в съдебната зала прокурор Георги Коджаниколов. 

Адвокат Надежда Римпева поиска по-леката мярка - домашен арест, като се мотивира с необходимостта от грижи за възрастните роднини на задържания. Тя отбеляза, че Борисов няма криминално минало и е готово да съдейства, а не да пречи на разследването. Ще съдейства и за отключването на двата мобилни телефона, които са били в него и са заключени с пръстов отпечатък.

Борисов има 2-годишен стаж в системата на МВР. 

"Инфлацията и високите цени подтикват младите към изкушения, тъй като със своите доходи не могат да се издържат, да си купят кола", изтъкна адвокат Римпева.

На мярката присъства бащата на обвиняемия Роман Борисов, а вучо му беше приведен като свидетел от страна на защитата. 

"Племенникът ми е добро момче. Помага вкъщи на баба и дядо, на по-малкия си брат - учи с него, на майка си, която е със заболяване на костната система. Бабата и дядото се отопляват на дърва, той им ги носи, защото са трудно подвижни. Баща му трябва да се грижи за прехраната на семейството", изтъкна вуйчото Стоян Стоянов.

Припомням, че младият полицай от Перник бе задържан да превозва микранти по автомагистрала "Тракия" край Пловдив на 4-ти януари. Бусът с бежанците бил съпровождан от две пилотни коли за охрана. За да бъдат откарани до сръбската граница мигрантите плащали по 400 лева на човек. От МВР съобщиха, че залавянето на служителя и разкриването на каналджийската група е станало след предварителна разработка.


По публикацията работи: Димитър Владимиров
Още от категорията

Измамница ужили със 120 000 лева земеделски производители

54 годишна жена е задържана за измама в особено големи размери. От 2014 година до момента, в Пловдив и в други градове на страната тя успяла да измами с общо 120 хиляди лева седем  лица – земеделски производители. Тя им обещавала да осигури субсидиране от неправителствени организации. За целта им искала предварително пари, уж, за да ги използва..

публикувано на 23.03.23 в 16:57

Ударно чистят "Столипиново" след проверка на Прокуратурата

Множество незаконни сметища, липсата на достатъчно контейнери за смет в „Столипиново“, както и нормативни и фактически разминавания за броя им в квартала. Това, според Главна прокуратура, е установила разпоредена от нея проверкана Окръжната прокуратура Пловдив.  Заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов съобщи пред журналисти, че Пловдивската..

обновено на 23.03.23 в 14:45

С дрон и кучета откриха сериен обирджия, вилнял в Стрелча

След продължително преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти. В издирвателните мероприятия са използвани следово куче, дрон, оказано е ценно съдействие от страна на лесничеи. През този месец на територията на Стрелча били документирани две кражби..

публикувано на 23.03.23 в 13:52

Масов бой в Девин между два рода вдигна накрак полиция и жандармерия

Осем души са задържани за едно денонощие в Районното управление в Девин след сбиване между два рода на ул. „Освобождение“ в града при спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност, която   се провежда втори ден на територията на област Смолян.  Всичко е започнало като лека свада, но е прераснало в бой, в който са участвали няколко..

публикувано на 23.03.23 в 12:55

Ремонтират паважа от МБАЛ "Св. Иван Рилски" до гара Филипово

Започна спешен ремонт на павирания участък от болница „Св. Иван Рилски“ до жп гара "Филипово". Той ще продължи до събота като движението не е спряно, но се регулира от полиция.  Пътната отсечка  е с множество неравности, пропадания и дупки и не е ремонтирана от години. След затварянето на Брезовско шосе тя стана алтернативен маршрут и то..

публикувано на 23.03.23 в 10:38