Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асцендентът и други важни аспекти в нашия хороскоп

| обновено на 16.01.23 в 18:02

„В смисъла на науката, асцендентът представлява изгряващия знак, в момента на нашето раждане. Реално, изгряващият знак определя асцендента или от асцендента започва всеки хороскоп. Влияние до 2-3 минути, като информация от нашето раждане, определя различен асцендент. Изключително важно е, когато работим с астрологична прогноза да търсим абсолютно точния час, за да може първо самите прогнози да бъдат верни, след това самото тълкуване на картата да бъде вярно. От началото на хороскопа, става ясно всеки един от домовете в наталната карта къде се намира, кой знак го управлява, коя планета го управлява и реално има по-пълна характеристика. Ректификация се нарича методът, с който всеки астролог може да определи часа на раждане на съответния човек в случай, че той няма тази информация“, казва астрологът Венета Матева.

От 2017 година, Венета Матева работи като астролог. В търсене на лично щастие и удовлетворение, тя заменя финансите с астрология. Завършила Стопанска Академия „Димитър А. Ценов“ - Свищов, с магистърска степен по „Финансов мениджмънт“, тя започва да изучава астрология през 2015 година. Междувременно, има още няколко квалификации. Завършва обучение за „Медиатор“ към „Професионалната асоциация на медиаторите в България“, изучава нумерология, таро, както и традиционната система „Рейки“. Има и завършено обучение по „СинергоЕтика“, базово ниво, с присвоена степен „Синергет“.

През 2019 година издава първата си книга „Сигурна промяна 2020“. В работата си, Венета Матева използва всички практики на модерната астрология, съчетани с нумерология и таро.

„Асцендентът е изключително важен, защото той е нашата социална маска. Ако се замислим, ние сме едни, преживяваме едни неща. С близките си хора, ние се чувстваме по различен начин, споделяме с тях по-лични неща. Хората ни познават вкъщи едни, а навън всеки има някакво желание да изглежда по определен начин. Хората да го виждат по начина, по който той е избрал. Когато давам консултации, аз много харесвам една българска поговорка „По дрехите ни посрещат, по ума ни изпращат“. Дрехата е нашият асцендент. Това, което хората виждат без много да общуват с нас, спрямо нашето поведение, обноски, общуване с другите, визия, стил на обличане, начин на поведение. В случай, че хората решат да ни опознаят по-добре, да общуват повече с нас те, вече, имат възможността да ни видят и през нашия десцендент или срещуположния знак на асцендента. Десцендентът представлява нашата същност, нашата сянка т.нар. в психологията. Той е израз на онези неща, които са част от нас, но които показваме само, когато сме провокирани. Тогава, единствено, ние проявяваме своя десцендент“, разказва още Венета Матева.

Наталната карта е изключително подробен и дълбок психологически портрет, на всеки човек. Луната и Марс, например, са двете небесни тела, които показват как реагираме, как действаме, какво правим, как усещаме? Луната говори и за кармични показатели. Луната е небесното тяло, което казва с какъв потенциал нашата душа идва от предишни прераждания? Какво нямаме нужда да учим сега? Слънцето казва, какво е хубаво да развиваме? Чрез Слънцето или зодиакалния ни знак, ние търсим своята мисия.

В интервюто за неделния „Шейкър“, астрологът Венета Матева говори за важността на асцендента и десцендента, за изключителната важност на Луната в хороскопа ни. Ще чуете и как ни повлиява позицията на Меркурий, Марс и Венера? Защо е важно в коя от десетдневките на зодиакалния знак сме родени и къде отбелязваме рождения си ден?

Цялото интервю, чуйте в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 1:0 над връстниците си от Полша при гостуване на стадиона-красавец „Шльонск“ в Хожув в евроквалификация. Хубав гол за „лъвчетата“ вкара Марин Петков от Левски след асистенция на Станислав Шопов от ЦСКА. С успеха възпитаниците на Александър Димитров събраха 12 точки на третото място във..

публикувано на 26.03.24 в 18:09

Английски футболни клубове следят нападател на Локомотив

Английските футболни клубове Ковънтри (играе в Чемпиъншип) и Бристъл Роувърс (Лига 1) следят нападателя на Локомотив (Пловдив) Мичи Нтело. Източникът на информацията е от мениджърските среди. 22-годишният Нтело, който е бивш юношески национал на Белгия, пристигна на "Лаута" през януари със свободен трансфер от Шарльороа. Той направи приличен старт с..

публикувано на 26.03.24 в 18:04