Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третият мандат е задънена улица

„Третият мандат е задънена улица. Защото за да реализираш мандат, трябва да си носител на някакви полезни политики. Не е достатъчно просто да си някаква партия, която се спогажда с всички. Такава партия беше „Български възход“ и изглежда, че все още е. БСП не е такава партия, че да бъде с някакви политики общ притегателен център за някакви действия“ – заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов.

Ще припомня защо се създава правителство. Не за да има правителство, а за да може някой да носи изпълнителни правомощия и да реализира политики, които произтичат от вота на избирателите. И колкото и да са извънредни обстоятелствата при третия мандат, все трябва да има партия, която има виждания за полезното в страната. За съжаление БСП няма такива и това не е анти-БСП изказване, това е ходът, с който се развива социалистическата партия от доста дълго време – вече, горе-долу, откакто Корнелия Нинова е неин председател“ – заяви Аврамов.

Математиката с двата месеца, в които трябва да има служебно правителство, показва, че изборите вероятно ще бъдат в края на март или в началото на април. Хората трябва да се сетят как бяхме плашени, че всичко през зимата се срутва, как няма да има газ, как ще фалираме, ще има глад и т.н. Нека всички хора, които създават страхове, трябва да ги поставим под критичен поглед. Българското общество трябва да изхвърли от сцената всички носители на лоши новини“ – заяви политологът. 


По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кампанията в мрежата съвсем заглуши социалния диалог

Две по - значими тенденции в предизбаната кампания за изборите н 9 юни открои Никола Тулечки от Обединението за честни избри /ОЧИ/.  Едната е негативната, в която лидерите говорят защо НЕ трябва да се избере противниковия политик, а другата е към разколебаване на активността за гласуване. Второто е доста по - притеснително, смята Тулечки, според когото..

публикувано на 07.06.24 в 10:37
Доц. Николай Каканаков, заместник-директор на филиала и доц. Митко Шопов, декан на факултета по Електроника и автоматика (от дясната страна)

Петима кандидат-студенти за място в компютърни системи

Има завишен интерес към специалностите на филиала в Пловдив, на Технически университет - София. Това съобщиха от ръководството на вуз-а, по повод на старта на кандидат-студентската кампания.  През тази година ще бъдат приети 400 бакалаври редовно и 100 задочно обучение, магистрите ще са 150, само в редовна форма. Студенти ще се приемат в общо..

публикувано на 06.06.24 в 11:31

Ако изборите 2 в 1 са честни, ще има много изненади

„ Почти сигурно е, че има много скрит вот. Социологията в момента не може да ви даде картина, защото има много хора, които не желаят да споделят за кого ще гласуват, тъй като усещат, че държавата ни се намира в строга цензура. Хората не искат да си споделят политическите позиции, най-малко пък за кого ще гласуват. Аз съм сигурна, че ако..

публикувано на 06.06.24 в 10:35

Дигитализацията при обучението на шофьори е без алтернатива

Параграф 22 ли е пътната безопасност у нас и как готвените промени в шофьорските курсове ще спомогнат да спре безумието по пътищата?  Темата коментира в програма "Ден след ден" Красимир Георгиев, председател на  Асоциация за квалификация на автомобилистите в България. Според него в публичното пространство се чуват две мнения относно предложенията на..

публикувано на 06.06.24 в 10:33

Съдбата на Джеси предизвика протест срещу насилието

20-тина пловдивчани се събраха на протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на годината от собственика си Стоил Георгиев. Припомняме, че след като кучето беше намерено спасено от деца от Френската гимназия и съдбата му стана популярна в социалните мрежи, Районната прокуратура в Пловдив започна проверка във..

публикувано на 05.06.24 в 16:51