Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергов да каже какво ще прави с Панаира



„Вчерашните решения на сесията на пловдивския Общински съвет по отношение на панаира имат пожелателен характер, защото всъщност Общинският съвет, респективно общината, няма по какъв начин да вземе тези варненски акции без съгласието на самата варненска община“. Така журналистът Антон Баев, главен редактор на сайта „Пловдив онлайн“, коментира вчерашната декларация на пловдивските съветници, с която се иска акциите в Международния панаир, подарени през 2016 г. от държавата на  Варна, да бъдат предоставени на Пловдив. 

Според Антон Баев може би има воля в Общинския съвет да се намери решение по казуса. Той смята, че мажоритарният собственик на панаир Георги Гергов трябва да бъде поканен в Общинския съвет, където да представи своите виждания за бъдещето на изложението.

„Защото това, което той от началото на декември (миналата година)  форсмажорно се опитва да направи, предполага някакви намерения.Той дава интервюта, в които казва, че „Пълдин туринвест“ цъфти, панаирът е на печалба. Само че резултатите показват точно обратното: панаирът към 1 януари тази година е с 26 милиона загуба непокрита, а „Пълдин туривест“ е с цели 106 милиона непокрита загуба“, посочи Антон Баев.

„В друго интервю прочетох, че Гергов нямало да прави на мястото на панаира курник. Това е ясно. Ясно е, че и аеродрум няма да прави, но все пак какво ще прави? Какво иска да прави, за което му е нужен този контрол? Защото при тези загуби най-логичното е да има съмнения, че нещо ще се продава“, предположи Антон Баев.

По повод посочената в декларацията на пловдивските съветници сума от малко над 16 милиона лева, срещу които да бъде получен варненския дял акции в панаира, Антон Баев смята, че трябва тук да се имат предвид и загубата на двете дружества, както и факта, че общината не е получавала дивиденти от дела си в панаира.

„Самият факт обаче, че тази сума е изчислена, показва че се правят някъде някакви сметки. Предполагам, че тези сметки не се правят в Общинския съвет, а се правят от собственика на панаира“, каза още журналистът.

„Няма логическа връзка между гласуването по темата на съветниците от ГЕРБ на сесиите декември миналата година. На сесията на 19 декември те се отзоваха в ситуация да гласуват така, както гласува и самата група на г-н Гергов, неговото БСП („Автентична лява БСП“). Което е странно, защото на национално ниво ГЕРБ не гласува с БСП. Те( съветниците от ГЕРБ), не дадоха смислено обяснение за това“, коментира Антон Баев.


По публикацията работи: Емил Костов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

обновено на 12.05.24 в 12:19

Три учителки получиха наградата "Стоян Михайловски"

Осем учители от цялата страна получиха тази година наградата "Стоян Михайловски", учредена от с индикат "Образование" към КТ "Подкрепа".  Тя се дава  за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело, изразявайки почит към името на създателя на химна "Върви, народе възродени".  Три от отличените учители са от..

публикувано на 10.05.24 в 14:20

Камери в 69 училища в Пловдив и областта ще следят ДЗИ

За първи път през тази година ще има възможност да се повиши оценката от проведен ДЗИ. Това стана след промени в Закона за училищното и предучилищното образование. Тези изпити са важни за кандидатстване във вуз, но на тях могат да се явят само тези зрелостници, които в предишна година са положили успешен ДЗИ.  Двама зрелостници от Пловдив,..

публикувано на 10.05.24 в 12:09
 Ива Лазарова

Има предпоставки за гладкото протичане на изборите 2 в 1

„Има редица предпоставки за гладкото протичане на организацията на предстоящите избори. Трябва да отбележим, че в сегашния състав ЦИК организира избори вече 6 пъти, четири от тях за НС, президентски и местен вот. Организира и две кампании едновременно. Такъв случай имахме през номеври 2021 година“, това заяви в интервю за педаването „Точно..

публикувано на 10.05.24 в 10:11

Имунизационното покритие срещу коклюш е много високо

"Имунизационното покритие срещу коклюш в България е много високо и сме на едни от най-високите нива в Европа", каза д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. По думите му, процентът ваксинирани е измамно да се изчислява, тъй като се изчислява брой имунизирани върху брой подлежащи на имунизация. "А..

обновено на 10.05.24 в 09:38