Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Гръмотевична буря повали дървета в Пазарджик

Гръмотевична буря е повалила дървета в Пазарджик. Има разрушени ламаринени покриви, повредени са и няколко автомобила. Пострадали няма. 

На места електрозахранването е нарушено. Проблем има и с интернет връзката. 

През нощта са подадени 20 сигнала от Пазарджик, Велинград, Белово и Пещера, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. 

"Гражданите са сигнализирали най-много за паднали дървета и клони, скъсани проводници. Имаме няколко случая на паднали дървета, клони и ламарини върху паркирани автомобили. Няма пострадали хора, но има нанесени щети. Пожарните екипи са се отзовали там, където е необходимо. Действа се в синхрон с аварийни групи на ЕВН Електроразпределение и община Пазарджик, от където са най-многото сигнали". 

Още от категорията

ББР представя подкрепата си за малките и средни предприятия

На среща в Пловдив ще бъдат представени програми и продукти на Българската банка за развитие в подкрепа на малките и средни предприятия .  Ще участват Илия Караниколов, който е председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ББР, както и председателят на УС на Българската агенция за експортно застраховане Гълъбин Гълъбов.

обновено на 21.03.23 в 06:48

Насърчават прехода към ВЕИ за собствено потребление

Информационен ден за представяне на процедурата по изграждане на нови възобновяеми енергийни източници за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергията в предприятията ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“.  Инициативата се осъществява от Министерството на иновациите и растежа в рамките на кампания..

обновено на 21.03.23 в 06:47

Променя се движението по някои маршрути заради ремонти

И две вести, които засягат движението в Пловдив: Възстановяват маршрутите на градските автобуси по бул. „Хаджи Димитър“. Маршрутите на автобусите по линии №12, 26, 29 и 222 от градския транспорт, които бяха променени заради ремонта на южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, се възстановяват от днес. Това става възможно, след като..

публикувано на 21.03.23 в 06:47

Посрещнахме астрономическата пролет

Точно в 23.24 ч. миналата нощ настъпи астрономическата пролет.  Мартенското равноденствие отбелязва началото на пролетния сезон в Северното полукълбо и есенния сезон в Южното полукълбо. Пролетното равноденствие е официалният първи ден на пролетта, и това наистина важно събитие традиционно бележи началото на пролетта за много различни..

публикувано на 21.03.23 в 06:43

200 са новите случаи на коронавирус, в Пловдив са 18

200 са новите случаи на коронавирус у нас. Направени са 4015 теста.  Това показват данните на Единния информационен портал.  Положителни са близо 5% от пробите. В Пловдив новите случаи са 18, в Пазарджик 2, в Смолян 1.

публикувано на 21.03.23 в 06:40