Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев със зрелищно 4:4 с ФК Рига

Елвис Ману отбеляза хеттрик срещу ФК Рига
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) завърши наравно 4:4 срещу латвийския ФК Рига в първата си контролна среща по време на подготвителния лагер на тима в Дубай. Двубоят се игра на стадион "Джебел Али" и беше във формат от четири полувремена по 30 минути. Мачът бе изгледан на живо от собственика на „канарчетата“ Антон Зингаревич, който по-рано днес пристигна в Обединените арабски емирства и се срещна с футболистите на „жълто-черните“, съобщи БТА.

Латвийският вицешампион поведе в резултата още в 5-ата минута, когато реализира дузпа. В 12-ата минута Ботев изравни чрез Абдулайе Траоре, но само минута след това Рига отново излезе напред в резултата след бързо разгърната контраатака. При този резултат завърши първата част.

В началото на вторите 30 минути латвийският тим поведе с 3:1 и запази аванса си до края на второто полувреме. 

В края на третата част Елвис Ману намали изоставането на Ботев, а малко след започването на последните 30 минути от срещата нидерландският нападател изравни резултата след точно изпълнена дузпа. Няколко минути след това бившият играч на Лудогорец оформи своя хеттрик, за да направи обрата за "канарчетата" пълен, но в заключителните моменти от двубоя Рига стигна до изравняване и така срещата завърши при резултат 4:4.

Това бе втори двубой за „канарчетата“ от началото на зимната им подготовка след категоричната победа с 8:0 над третодивизионния Гигант (Съединение). В следващата си проверка възпитаниците на старши треньора Бруно Балтазар ще се изправят срещу руския Урал Екатеринбург на 25 януари. 


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15