Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев със зрелищно 4:4 с ФК Рига

Елвис Ману отбеляза хеттрик срещу ФК Рига
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) завърши наравно 4:4 срещу латвийския ФК Рига в първата си контролна среща по време на подготвителния лагер на тима в Дубай. Двубоят се игра на стадион "Джебел Али" и беше във формат от четири полувремена по 30 минути. Мачът бе изгледан на живо от собственика на „канарчетата“ Антон Зингаревич, който по-рано днес пристигна в Обединените арабски емирства и се срещна с футболистите на „жълто-черните“, съобщи БТА.

Латвийският вицешампион поведе в резултата още в 5-ата минута, когато реализира дузпа. В 12-ата минута Ботев изравни чрез Абдулайе Траоре, но само минута след това Рига отново излезе напред в резултата след бързо разгърната контраатака. При този резултат завърши първата част.

В началото на вторите 30 минути латвийският тим поведе с 3:1 и запази аванса си до края на второто полувреме. 

В края на третата част Елвис Ману намали изоставането на Ботев, а малко след започването на последните 30 минути от срещата нидерландският нападател изравни резултата след точно изпълнена дузпа. Няколко минути след това бившият играч на Лудогорец оформи своя хеттрик, за да направи обрата за "канарчетата" пълен, но в заключителните моменти от двубоя Рига стигна до изравняване и така срещата завърши при резултат 4:4.

Това бе втори двубой за „канарчетата“ от началото на зимната им подготовка след категоричната победа с 8:0 над третодивизионния Гигант (Съединение). В следващата си проверка възпитаниците на старши треньора Бруно Балтазар ще се изправят срещу руския Урал Екатеринбург на 25 януари. 


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчанинът Кристиан Василев ще гребе в 6-а серия в събота

Станаха известни съперниците на Кристиан Василев в предварителната серии на скиф на олимпийските игри в Париж. Най-добрият български гребец ще стартира утре, 27 юли, в 11,00 часа, българско време, в предварителна серия номер 6, в шести коридор. С Кристиан Василев ще гребат Бендегуз Молнар (Унгария), Свери Нилсен (Дания), Хин Чун Чип (Хонконг) и Хавиер..

публикувано на 26.07.24 в 18:01

Миланова и Карабашева продължават кариерите си в Румъния

Петкратната шампионка на Марица Александра Миланова и Галина Карабашева подсилват румънски тим. От новия сезон двете волейболистки ще играят за Корона Брашов, който през 2023/2024 приключи на седмата позиция. Така Миланова и Карабашева стават съотборнички с друга бивша маричанка - националката Мирела Шахпазова, която удължи договора си с тима...

публикувано на 26.07.24 в 17:58

Равенството на половете е отличителен белег на Париж - 2024

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Доц. д-р  Боряна Ангелова- Игова е доктор по философия,културолог и преподавател по „Философия на спорта“ в..

публикувано на 26.07.24 в 11:47

"Ботев" запази шансове да продължи след 1:2 в Атина

"Ботев" (Пловдив) си тръгна минимално поражение с 1:2 при гостуването си на гръцкия "Панатинайкос" в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Александър Йеремейеф и Тасос Бакасетас от дузпа бяха точни за гръцкия гранд през първата част, но в 70-ата минута смяната Ален Корошец върна един гол за "канарчетата". Реферът Давид..

публикувано на 25.07.24 в 23:17

Феновете на Локомотив изкупиха билетите за дербито

От Локомотив Пловдив обявиха, че билетите за гостуването на Ботев Пловдив са изчерпани. "Черно-белите" фенове са изкупили всички от отпуснатите им 1800 билета за дербито в неделя.  "Билетите за дербито с Ботев в неделя са ИЗЧЕРПАНИ!  Всички 1800 пропуска за сектора за гости бяха продадени за отрицателно време, като хиляди локомотивци останаха без..

публикувано на 25.07.24 в 18:01