Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Отличиха Радио Пловдив със "Сирак Скитник" за журналистика

| обновено на 06.03.23 в 11:41
4
От ляво надясно: Кремена Данева, Неда Велкова, Евелина Стоянова
Снимка: Ани Петрова
Информационният екип - репортерите на Радио Пловдив тържествуваха с наградата на Българското националнло радио за журналистика - "Сирак Скитник".

Заедно с нас високият приз споделя и  екипът на БНР за съвместното отразяване на опустошителните наводнения през миналия  септември и последиците от тях в Пловдивска област - кореспондентът на БНР в Пловдив Кремена Данева и репортерът на програма "Хоризонт" Евелина Стоянова.

Това стана на празничната церемония по случай 88-та годишнина от създаването на Българското национално радио, през далечната 1935 година. 

В раздела за радиопредаване бяха номинирани предаването "Великите европейци" с автор и водещ Пламен Асенов, както и съвместното предаване на Радио Пловдив и Радио Кърджали "Антена спорт +".


По публикацията работи: Севдалин Палаузов

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Трио от джаз сцената на Ню Йорк открива Камерна сцена Пловдив

С концерт на New York Standards Trio в Първо студио на Радио Пловдив от 19 часа се открива тазгодишният сезон на „ Камерна сцена Пловдив “.   Групата е от известни музиканти единомишленици, чието творчество е издържано в унисон с тенденциите на съвременната джаз сцена на Ню Йорк. Това са пианистът Кан Чанкая, басистът Апостолос Сидерис и..

обновено на 24.03.23 в 15:56

Поетът Георги Ганев с авторски рецитал - премиера в Радио Пловдив

Пловдивчани и гости на града ни, наш поет иска любовта ви! Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата буквално за десет дни. В софийската болница „Токуда”, където преживява животоспасяваща операция от рак, за периода от 21-и до 28-и януари т.г. поетът създава 12 стихотворения, чиято автентичност по неповторим начин..

публикувано на 24.02.23 в 09:44
Водещата на шоуто Стефи Стаменова

"Снимката на нощта" с дебют в ефира на Радио Пловдив

"Снимката на нощта" се завръща в ефир с дебюта си в програмата на Радио Пловдив. Това ще се случи тази неделя, 05 февруари, от 18.00 часа. Добре познатото от близкото минало предаване „Снимката на нощта“ е авторско развлекателно шоу на  Стефи Стаменова – дългогодишен радиоводещ, позната на слушателите от ефира на една от първите частни радиостанции..

обновено на 05.02.23 в 14:09

Репортерите на Радио Пловдив и Пламен Асенов с номинации за "Сирак Скитник"

На 25 януари Българското национално радио ще отбележи 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на..

обновено на 25.01.23 в 18:52

Клавирен концерт "Музикален диалог" в Първо студио на Радио Пловдив

Камерен концерт „Музикални диалози“ ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив на 26 януари, четвъртък, от 18 часа. Организатор на събитието е Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.   Лейля Байрамогуларъ , флейта и Байрам Байрамогуларъ , обой са солисти на Държавен симфоничен оркестър в Анталия. Те ще свирят заедно с..

публикувано на 26.01.23 в 08:05