Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Увеличиха леглата в детските отделения на МБАЛ "Пазарджик" заради грипа

| обновено на 26.01.23 в 13:01

Детските отделения в многопрофилната болница в Пазарджик успяха да увеличат педиатричните легла с 10 броя, след анекс със Здравната каса. Това ще важи до края на грипната епидемия в региона, която бе удължена до 31 януари. 

Въпреки увеличения брой, в момента двете детски отделения отново са запълнени, каза директорът д-р Красимир Темнилов. Според него независимо от натиска от пациенти, основно деца, с този анекс здравното заведение няма да работи на минус

Многопрофилната болница не може да си позволи ново увеличаване на педиатричните легла заради недостиг на персонал, добави д-р Темнилов.

Затова апелът към родителите е да се обръщат към частните заведения в града, където по данни на РЗИ има свободни детски легла. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Военен съд в София остави в ареста ефрейтора - трафикант от Графа

Военно-апелативният съд - София потвърди определената от Военния съд – Пловдив мярка за неотклонение “задържане под стража“ на ефрейтора от авиобаза Граф Игнатиево Димитър Димчев и на Георги Божиков, които на 14.03.2023 г. бяха обвинени за трафик на нелегални мигранти в страната, съобщиха от прокуратурата. Третият обвиняем по досъдебното производство..

публикувано на 20.03.23 в 17:15

Заради ВиК-авария ул. "Петър Стоев" в "Южен" е под вода

Голяма ВиК авария в район “Южен“ остави без вода живеещите по ул. „Петър Стоев“. Цялата улица е била под вода по време на възникването на аварията, съобщават пловдивчани. В ранния следобед щетите вече бяха минимизирани. Причината е спукан водопровод по време на изкопните работи по южния обходен колектор.  Екипи на ВиК Пловдив и фирмата изпълнител на..

обновено на 20.03.23 в 16:17

Арестуваха собственик на стриптийз клуб, едната от танцьорките е ученичка

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа 32-годишен мъж за трафик на жени – едната 18-годишна ученичка, другата на 28 години. Той ги наемал с цел използване за развратни действия чрез обещаване на облаги, уточняват от държавното обвинение. Арестът е станал в ранните часове на 19 март – неделя, в стриптийз клуб в  центъра на..

обновено на 20.03.23 в 16:16

Мъжът, залял с киселина гадателката от Пловдив, остава в ареста

Районният съд - Пловдив  остави в ареста 41- годишния Йордан Цветанов, който заля с киселина 52- годишната гадателка от Пловдив.  Съучастникът му Веселин Вълчанов на 51 години бе пуснат под парична гаранция от 1 500 лева. Двамата обвиняеми скриха лицата си при влизането в съдебната зала и отрекоха обвиненията към тях.  "Не съм извършил подобно..

публикувано на 20.03.23 в 15:50

Окръжен съд-Пловдив е на 4-то място по натовареност в страната

Окръжен съд – Пловдив се нарежда на четвърто място по натовареност в страната сред 28-те окръжни съдилища. През 2022 г. съдиите са разгледали средно по 12.98 дела месечно и са приключили средно по 10.7 дела, като на всеки съдия са разпределени средно по 9 нови дела месечно, стана ясно от отчета на председателя на съда Розалия Шейтанова..

публикувано на 20.03.23 в 14:23