Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив почистен от снега, десетки шофьори от градския транспорт са болни

Всички улици в Пловдив тази сутрин са почистени след падналия снощи първи сняг от началото на зимния сезон, съобщават от общината.

Поради очаквания снеговалеж и понижение на температурите от вчера са обработени със сол всички мостове, надлези, основните пътни артерии и велоалеите в града.

От сутринта  чистачки почистват автобусните спирки, пешеходните подлези, тротоарите, пространствата около обществени обекти. Според прогнозата, не се очаква влошаване на времето в близките дни, екипите на „Чистота“ остават в готовност да реагират.  

В „Градини и паркове“ до момента не са постъпвали сигнали за паднали дървета и клони.  Няма и неработещи светофари заради снеговалежа. 

Всички градски автобуси се движат по разписание, но с припомнянето, че заради грипната епидемия и ваканцията за учениците, те са разредени до 3 февруари.  От фирмите превозвачи съобщават  за множество болни шофьори – общо над 40 в различните компании.

 Затова  временно от днес до 3 февруари с един автобус по-малко ще се обслужват маршрутните разписания по линии № 1, 6, 9, 15, 17, 21, 24, 26, 29, 36, 37, 66, 99 и 116. 


По публикацията работи: Севдалин Палаузов
Още от категорията