Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Интервенция" на ежедневието от Цвета Ерменкова

| обновено на 27.01.23 в 13:07

Тази събота, от 17 и от 19 часа, в куклено- драматичен театър „Хенд“ е представянето на новата пиеса на Цвета Ерменкова, "Интервенция". Вход на събитието, свободен.

Пиесата ще бъде представена от талантливите бъдещи актьори от школата на театър „Хенд“ - Далия Ангелова, Юлия-Ана Ивтиминова, Мария Николова, Ема Стоянова и Красимира Александрова. Със специалното участие на актрисата Здравка Христозова. Режисьор и мениджър на представянето е Борис Зафиров.

Пиесата „Интервенция“,  проследява кратък момент от живота на група приятели. В историята се преплитат различни епизоди от ежедневието на непознати хора, от медиите, от улицата, от интернет, които провокират героите да предприемат определени действия. До каква степен, външната намеса влияе върху живота на всеки отделен човек и може ли да ѝ се противопоставим?

Текстът е провокиран от все по-голямото присъствие на виртуалната реалност и интернет в ежедневието ни, от липсата на собствени мисли и репликирането на чужди такива, и нуждата да бъдем различни.

На представянето от 19 часа, специални гости на събитието ще бъдат част от представителите на украинската общност, живееща в Пловдив. „Вярваме, че изкуството може да има важно социално въздействие“, коментира режисьорът Борис Зафиров.

След четенията, публиката ще има възможност да разговаря с автора на пиесата Цвета Ерменкова, с младите актьори и с режисьора Борис Зафиров.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "