Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Жълто-черните" отстъпиха с 0:1 на Спартак (М)

Ботев (Пд) - Спартак (М) 0:1
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Спартак (Москва) в контролна среща. Спарингът се игра на терените на „JA Sports Centre & Shooting Club“ в Дубай.

Първото полувреме предложи много битка и малко футболни достойнства. Двата тима се вкопчиха в здрави единоборства по целия терен.

В 7-ата минута Елвис Ману и капитанът на Спартак се спречкаха, като ситуацията завърши с жълти картони за двамата футболисти.

Първият точен удар в мача падна едва в 37-ата минута, като бе към вратата на Ботев, но бе много неточен. Две минути по-късно Реда Рабей получи пред наказателното поле и отправи точен удар, който бе отразен от стража на Спартак.

След почивката тимът на Спартак бе по-дейният на терена. В 48-ата минута топка зад гърба на „жълто-черната“ отбрана изведе нападател на Спартак на стрелкова позиция и атакуващият футболист отправи удар от 20 метра, който бе отразен от Ханкич.

В 57-ата минута Елвис Ману се отчете със страхотен рейд към наказателното поле на Спартак. Последва центриране, но топката се оказа дълга за Траоре. Атаката продължи с пас към Реда Рабей, който от границата на наказателното поле отправи плътен удар, а вратарят на Спартак се намеси решително и спаси.

Руснаците отговориха със силен, но неточен удар в 59-ата минута. Така се стигна до 66-ата минута, в която „червените“ стигнаха до победното попадение, което бе много красиво.

Центриране отляво по атаката на руснаците прати топката към играч в червено, който до точката на дузпата продължи към Павел Мелешин. Играчът на Спартак от движение с мощен удар прати топката във вратата, като кълбото се удари и в напречната греда.

В 76-ата минута далечен удар на Мохамед Брахими бе уловен от вратаря на Спартак. В 85-ата минута спартаклии бяха близо до втори гол, след като центриране отдясно към наказателното поле бе продължено с глава от играч в червено към негов съотборник, който на няколко метра от вратата с глава не успя да отправи добър удар и Ханкич улови.

В заключителните минути „канарчетата“ стигнаха до две добри ситуации. В 86-ата минута Секулич се устреми към вратата на Спартак, топката бе избита, но попадна в Па Конате, който отправи диагонален удар от 17-18 метра, но вратарят спаси. Две минути по-късно Па Конате и Уме комбинираха опасно отляво, но до удар не се стигна.


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57