Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

БСП иска одит на парите за наводненията, покани жители на трите села в НС

| обновено на 27.01.23 в 17:34
Снимка: БНТ

Парламентарната група на „БСП за България“ настоя за финансов одит на средствата, отпуснати за преодоляване на последиците от наводненията в карловските села Богдан, Слатина и Каравелово. 

От левицата бяха поканили в кулоарите на Народното събрание и хората от трите села, според които държавата не е положила достатъчно усилия за отстраняване на последиците от природното бедствие. Те посочиха, че съществува и проблем с изсичането на горите и непочистените корита на реките. 

„Още днес ще внесем в Министерски съвет искане, от името на парламентарната ни група, за експертна комисия, която да установи щетите още от първото наводнение. Още не е минала независима експертна комисия, която да им оцени щетите отпреди шест месеца. Второ – сигнализираме Агенцията за държавна финансова инспекция за одит на средствата, които са отпуснати, както и на разходването на парите от дарителската сметка. Жителите имат съмнения“, заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Според нея институциите са оставили жителите на селата сами да се справят „с неволята и с тревогите си“. 


Още от категорията

Държавата не помага на бизнеса, а планира да пречи

"Публикуването на идеите за данъчни промени е пряко следствие от публикуването на доклад на Финансовото министерство, в който се предупреждава за  рисковете за българската икономика и българския фиск от подетите още преди години процедури на бюджетно разхлабване и харченето на доста пари за социални програми. От години десните икономисти..

публикувано на 27.03.23 в 10:56

Проф. Бисер Дамянов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" през тази мартенска седмица открива колорита и хармонията в изобразителното изкуство с проф. Бисер Дамянов . Той е един от най-знаковите художници в Пловдив. Преподавател над 30 години в Пловдивския университет, автор на учебници, човек който пътува, снима и се възхищава на Ренесанса, но и смята, че Пловдив е най-хубавото място..

обновено на 24.03.23 в 18:21

Водопад

В Червен са срещу проекта за водоснабдяване

Хората от Червен и Горнослав днес изразиха недоволство след изявлението от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, че стартира проект за водоснабдяване на пет села в региона. Жителите на селата казват, че мястото, от където ще се добива водата е точно зоната, където минават всички отходните води , идващи и от краварник. Паралелно с това..

публикувано на 24.03.23 в 14:30

Образованието е приоритет, но с таксите да не се злоупотребява

"Срещата на Националното ръководство на студентските съвети с участието на представители на над 20 висши учебни заведения в страната, която ще се проведе в Пловдив, е извънредна. На сайта на МОН беше публикувана официално информацията, че таксите ще бъдат увеличени с между 20 и 30% и това притесни колегите." Това заяви председателят на Националното..

публикувано на 24.03.23 в 10:46

Соц. мерки за ценови контрол няма да дадат резултат

"В пазарната икономика да има анализи и информация, е положително, няма нищо лошо в това. Нека да си правят колкото си искат платформи, това за мен са по-скоро медийни мерки, с малък резултат, но нека да ги наречем положителни". Това каза в интервю за предаването "Точно днес“ на Радио Пловдив бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай..

публикувано на 24.03.23 в 10:00