Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Тежка техника продължава да разчиства в Каравелово

Продължава почистването на речните корита в селата Каравелово и Богдан, в които беше обявено частично бедствено положение.

Опасност от преливане на реките няма, обявиха рано тази сутрин за БНТ от община Карлово. Ситуацията в населените места е спокойна и опасност за жителите също няма.

И днес тежка техника ще изгребва наноси от деретата на реките в населените места, които бяха наводнени миналата година.

Екипи на "Басейнова дирекция" ще следят водните нива. Патрули на полицията извършват постоянно наблюдение в селата, а през нощта се включват и служители на сектор „Специализирани полицейски сили".

По публикацията работи: Иванка Петкова
Още от категорията

Чистят река Чепеларска

Екипът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ организира  почистване на река Чепеларска в участъка под и над въжения мост между  бензиностанцията и мелницата над Асеновград .  Почистването ще се извърши  днес от 10.30 часа.  Инициативата е част от кампанията на Министерството на околната среда и водите за справяне с отпадъците в..

публикувано на 31.03.23 в 06:48

Кметът на Пловдив обяви петък за неучебен ден

Днес ще бъде неучебен ден за всички училища в Пловдив .  Заповедта на кмета  Здравко Димитров е заради  получените вчера заплашителни имейли.  Такива известия на електронната поща получиха над 10 учебни заведения в града.

обновено на 31.03.23 в 06:41

И община Родопи затвори училищата в петък

Кметът на  "Родопи" обяви за неучебен ден  31-и март в общината.    Целта е гарантиране здравето и безопасността на децата и учителите заради получените днес бомбени заплахи.  Заповедта на Павел Михайлов е по предписание на началника на Първо управление на МВР в Пловдив.

обновено на 31.03.23 в 06:41

Аграрният университет - домакин на конференция за гроздобера

"Съюз на енолозите в България" в партньорство с Аграрен университет – Пловдив организират днес конференция на тема „Преглед на гроздоберна реколта 2022“. Съюзът стартира събитието за първи път през 2020-та година. Целта е да се организира конференция, обединяваща агрономи, енолозии и научни представители от областта на лозарство и..

публикувано на 31.03.23 в 06:41

Абсолвентите от Техническия университет обличат тогите

Тържественото дипломиране на бакалаврите и магистрите на Факултета по машиностроене и уредостроене на Технически университет-София, филиал Пловдив ще се състои днес . 171 дипломанти - 145 бакалаври и 26 магистри ще облекат абсолвентските тоги за тържествената церемония на випуск 2022.  33-ма са отличниците на Факултета, 12 от тях ще..

публикувано на 31.03.23 в 06:33