Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Титли за Лиляна Георгиева и Пламена Миткова от националния шампионат по лека атлетика

Лиляна Георгиева (СК Актив 2013 - Пловдив) спечели две титли от националния шампионат по лека атлетика в зала за втора поредна година. Георгиева триумфира със златните медали на 1500 и 800 метра. Нейната съотборничка и тренировъчна партньорка Силвия Георгиева спечели сребърния медал с 2:13.75 минути. С бронзовото отличие на четири обиколки се окичи Ива Чиликова (Дунав-Русе) с 2:22.22 минути.

Световната шампионка на скок дължина за девойки до 20 години и лекоатлет номер 1 на България за миналия сезон Пламена Миткова защити титлата си на Държавното първенство по лека атлетика в зала, което завърши в "Асикс арена" в София. Състезателката на Локомотив Пловдив спечели състезанието с 6.35 метра, побеждавайки Галина Николова, която остана втора с 6.29. Трета се нареди седемкратна шампионка на България при жените Милена Миткова с 6.14 метра.

Тихомир Иванов спечели за девети път в кариерата си национална титла в скока на височина с постижение от 2.23 метра. Плевенчанинът преодоля тази височина от втория опит, а след това направи три фаула на 2.26 метра. Личният рекорд на Иванов в зала е 2.28.
Втори се класира Габриел Митов с 2.04, а бронзовото отличие спечели Янислав Илиев с 1.95 метра.

Ирен Саръбоюкова защити националната си титла в скока на височина с 1.78 метра, а брат й Божидар Саръбоюков триумфира на скок дължина при мъжете със 7.95 метра.

Дева-Мария Драгиева спечели втория си златен медал от шампионата. След като вчера се наложи на 400 метра, днес тя триумфира и на 200 с личен рекорд от 24.42 секунди. Втора е Виктория Георгиева с 25.02 секунди, пред Андреа Савова с 25.23 секунди.

В спринта на 200 метра при мъжете шампион стана Борислав Рапонджиев (ЦСКА) с 21.58 секунди. Сребърното отличие заслужи Венелин Камбуров от Локомотив Пловдив с 21.92 секунди, а победителят на 400 метра от вчера Йордан Гюров остана трети с 22.08 секунди.

Никол Андонова също взе две титли. След като вчера защити титлата си от миналата година на 60 метра, днес Андонова се наложи убедително и на 60 метра с препятствия с 8.47 секунди.

На 60 метра с препятствия при мъжете златото взе Станислав Станков със 7.94 секунди.

Лиляна Георгиева спечели бягането на 800 метра с 2:10.65 минути и се окичи с второ злато след успеха си вчера и на 1500 метра.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15