Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Гергов, бивши министри, експремиери и кметове на комисията за Панаира

| обновено на 31.01.23 в 10:08

Бивши министри, експремиери и кметове бойкотираха изслушването на временната комисия в Народното събрание за панаира. Бизнесменът Георги Гергов също не се яви. Те не присъстват на заседанието, но са изпратили писма със своето становище. 

Единствено община Пловдив е изпратила представители – Таня Юриева от дирекция „Стопански дейности“ в Пловдив, Руска Вълева - началник маркетинг. Присъстват и председателят на ДБ в Общинския съвет Веселина Александрова, както и Румяна Толова от „Кауза България“.

„Общината с хората, които е изпратила се опитва да си измиие ръцете. Тези, които трябва да дават отговори ги няма. Благодаря на групите в Пловдив, които гласуваха против“, заяви Иван Петков от БСП и припомни, че общинските съветници в Пловдив се отцепиха от левицата.

Веселина Александрова, общински съветник от ДБ в Пловдив, пък отбеляза, че тази битка може да продължи безкрай, тъй като с години представителят на местния парламент може да гласува против приемането на акциите на Варна. Александрова изтъкна, че решението е в ръцете на морската ни столица.
Става въпрос за добре сформирано ОПГ- Организирана приятелска група, каза Румен Гечев от БСП. По думите му схемата била инициирана от Бойко Борисов. Той добави, че в тази нелогична схема трябва да се намеси прокуратурата. "Как може един кмет така да си разиграва коня", каза депутатът от левицата, визирайки Иван Портних.
Припомням, че комисията трябваше да заседава още миналата седмица, но това се провали заради продължилото цял ден пленарно заседание на парламента. На нея трябваше да бъдат изслушани експремиерите Бойко Борисов и Сергей Станишев и бившите икономически министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова. Очакваше се изслушването и на кметовете на Пловдив и Варна, председателите на Общинските съвети в двата града и лидери на групи в местните парламенти, както и на самия Георги Гергов.
Заседанието на временната комисия, свързана със съдбата на панаира, приключи за 2 часа след като се наложи членовете й да се задоволят  само с изслушване на изложените факти от администрацията на община Пловдив.

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пловдив отбелязват 20 г. членство на България в НАТО

Кръгла маса, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО ще се проведе във Военния клуб в Пловдив.  Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“.  Освен дискусия за основните приоритети на външната ни политика в края на ХХ век , довела до членството ни в НАТО, ще бъдат представени документални..

обновено на 29.03.24 в 07:25

Бившият районен кмет Ральо Ралев отново на съд

С разпити на свидетели и вещи лица в Окръжния съд продължава делото срещу бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и двамата негови помагачи.  С тогавашната служителка на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски поискали 60 хиляди лв от строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж.  Обвинението сочи Ралев..

публикувано на 29.03.24 в 07:24

Арестуваха насилник, пребил жестоко 91-годишния си баща

Син, пребил  жестоко 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си, бе арестуван по обвинение за тежка форма на домашно насилие, съобщиха от пловдивската Районна прокуратура. Потресаващият инцидент е станал на 16 март тази година в Сопот.  Седмица преди това, 50-годишният мъж отправил закана за убийство към собствената си сестра, което тя,..

обновено на 29.03.24 в 07:11

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 28.03.24 в 17:01

Птичи грип порази кокошки в Цалапица

Причинителят на инфлуенцата е установен в птицеферма за отглеждане на кокошки носачки, където се отглеждат над 86 000 птици, съобщават от БАБХ Около засегнатия животновъден обект са определени 3-километрова предпазна зона, в която попадат Цалапица и Стамболийски.  В 10-колиметровата  наблюдавана зона около огнището на болестта попадат..

публикувано на 28.03.24 в 16:28