Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галерия "Сигна" показва живописни вълшебства

„Вълшебства в изобразителното изкуство“ е надсловът на изложбата, която представя галерия „Сигна“ до края на месец февруари. За участие в нея галеристите са поканили  23 художника от Пловдив и страната, сред които Атанас Маринчешки, Николай Кучков, Емилия Арабаджиева, Николай Рогачев, Нели Ценова, проф. Любомир Каралеев и проф. Кирил Божков и др.

„Това е нашият елегантен  начин да надмогнем унинието и да представим една феерия с позитивна енергия, която да ни зареди за месеци наред“, казват организаторите на изложбата.

Интервю - двуковия файл:


Още от категорията

Smokie ще свирят в Пловдив през юни

На 28 юни една от най-успешните и обичани британски рок банди - "Smokie" - ще изнесе единственият си голям концерт на открито у нас в Летен театър Пловдив, информират от PRofile interantional.  " Smokie" има издадени 26 албума, повече от 30 сингъла и продадени над 30 милиона копия, както и спечелени няколко златни и платинени сертификата. Над дузина..

публикувано на 29.02.24 в 17:09

Изложба "България в карти" откриват в музея в Перущица

Изложбата „България в карти“ ще бъде открита в Историческия музей в Перущица на националния празник 3 март. Тя е подредена в Картинната галерия на Дановото училище.  Експозицията е предоставена от Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ в Пловдив и ще бъде открита от ген.-майор Нонка Матова, председател на дружеството, и доц. д-р Веселина..

публикувано на 29.02.24 в 10:29

Представят последните живописни творби на Румен Жеков

Посмъртно представят последните живописни творби на Румен Жеков в галерия Люнион. Това се случва в деня, в който художникът щеше да навърши 64 години. Самостоятелната изложба е озаглавена  „IN BLACK“ и следва темите, познати от творчеството му - вътрешността, същността, границата, буквалните и метафорични повърхности и тяхното преминаване.  В..

публикувано на 29.02.24 в 06:30

Издръжката на симфоничния оркестър в Пазарджик е осигурена

Скандал назрява относно съществуването на пазарджишкия симфоничен оркестър, който е с над 50-годишна история. Част от общинските съветници предлагат промяна на статута му от общински в държавен, като по този начин отговорността за съществуването му да се поеме от Министерството на културата, ако самото ведомство поиска да го припознае.  Чуха се..

публикувано на 28.02.24 в 15:51

Журито на наградата "Хр. Г. Данов" не трябва да е анонимно

"Проблемът с промените в статута на Националните литературни награди "Христо Г.Данов"  е, че отпада една изключително важна  категория - "критиката". Атанас Далчев има едно изказване, на което аз изключително много държа да го знаят, не само хората, които професионално се занимават с литература, но и тези, които управляват културните и литературни..

публикувано на 28.02.24 в 11:04