Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полицаят Ангел Георгиев отива на съд за убийството в Милево

| обновено на 02.02.23 в 14:47

Прокуратурата предаде на съд полицая Ангел Георгиев, обвинен за умишленото убийство на свой приятел от с. Милево. 

В ранните часове на 4 септември миналата година, в  неговия дом се събрали няколко души за да продължат започналата след събора в селото веселба.  След много изпит алкохол обаче, трима от компанията се спречкали с четвъртия от присъстващите и започнали да го бият. Той пък извадил нож и на свой ред скочил към нападалите го.

Полицаят твърди, че в този момент  се намесил в мелето за да го прекрати, като дори обезоръжил приятеля си с ножа. Според обвинението обаче, домакинът му е нанесъл жесток побой, а след това с другите мъже от компанията пренесли ранения до близкия стадион и го оставили в безпомощно състояние. Там той бил открит мъртъв на сутринта. Според държавното обвинение е недопустимо за полицай да остави безучастно полумъртвия човек, който след това е починал.  Междувременно, над 400 души от с. Милево внесоха подписка в подкрепа на полицая, а самият той твърди че е невинен и натопен от останалите в компанията. Според Ангел Георгиев именно някой от тях е нанесъл фаталните удари, а след това другите са решили да мо прехвърлят вината за убийството. 

Предстои съдът да насрочи първо разпоредително заседание по делото

Още от категорията

Патриархът на Йерусалим освети и благослови знамето на Кричим

Днес в манастира на "Светия кръст" в град Йерусалим беше осветено и благословено знамето на община Кричим.  Благословия за жителите отправи единственият човек, който получава Благодатния огън от Бога - патриархът на Йерусалим Теофилос III. Новината съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев, който написа: „Негово светейшество благослови жителите на..

публикувано на 26.03.23 в 13:27

Разследват причините за пожара в блока в Чепеларе

Шест апартамента са необитаеми след пожар в жилищна кооперация в Чепеларе. Пожарът е потушен, от апартаментите са евакуирани над 10 обитатели. Огънят в кооперацията е забелязан след 5 часа тази сутрин. Гасенето на пожара е отнело около 3 часа на пожарникарите.  Разследване ще изяснява дали пламъците са тръгнали от намираща се в съседство барака, в..

публикувано на 26.03.23 в 13:18

Жилищна кооперация гори в Чепеларе, 14 души са евакуирани

Четириетажна жилищна кооперация гори в Чепеларе, съобщи за Радио Пловдив комисар Симеон Цървуланов, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян.  Сигналът е подаден около 5:30 часа тази сутрин, а живеещите в блока са евакуирани. Няма пострадали.  Огънят е тръгнал от покрива и бързо е обхванал сградата, като..

публикувано на 26.03.23 в 09:57

Отчитат голям интерес към евтините полети Пловдив - Истанбул

Голям интерес се наблюдава към полетите от новата редовна авиолиния от летище Сабиха Гьокчен в Истанбул до летище Пловдив. От летище Пловдив уточняват, че всяка седмица се изпълняват два редовни пътнически полета, като цената на билета започва от 49 евро в едната посока.  Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона, а и..

публикувано на 26.03.23 в 09:29

Индексът на тържищните цени пада втора поредна седмица

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, тази седмица пада с 1,30 на сто до 2,435 пункта.  От началото на годината равнището на индекса се е повишило с 5,14 на сто (от 2,316 пункта), но сега регистрираме втора поредна седмица на спад. Базовото ниво на ИТЦ - 1,000 пункта, е от 2005 г...

публикувано на 26.03.23 в 08:56