Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Граждани недоволстват и искат спиране на строеж в "Западен"

| обновено на 02.02.23 в 17:35

Община Пловдив продължава да поставя инвестиционните намерения на частни фирми над обществения интерес, твърдят жителите в блока на ул. "Кръстьо Раковски" от номера 19 до 21, зад бившия магазин "Направи си сам".
Имотът  е един от седемте парцела, предоставени миналата година на фирмата „Тея Инвест“, като замяна срещу 50 декара на Гребната база, които общината отреди за зелена площ.
Неясно защо, зелените площи до жилищната сграда – част от междублоковото пространство, неизвестно кога и на какво основание, обособени като отделен имот, са станали частна собственост и неясно как има одобрен Подробен устройствен план, който разрешава застрояване до 8 етажа при отстояние от жилищната сграда 6 метра без за това да има уведомяване.
Хората от блока са организирали подписка за спиране на проекта, в която са се включили над 100 човека и ще внесат в Община Пловдив заявление, с което ще изискат информация за предвиденото застрояване в зелените площи до жилищната им сграда и ще заявят желанието си то да бъде спряно.  


Още от категорията
Иван Нейков

Социалната система не е причината за дефицита в бюджета

Възможните ограничения в социалната сфера в условията на все още висока инфлация коментира в програма "Ден след ден" Иван Нейков, председател на Балканския институт по труда и социалната политика. Според него най-големият разход в социалната сфера, който идва от бюджета, това е допълването на средствата, необходими за изплащането на пенсиите. По..

публикувано на 20.03.23 в 17:13

Видеонаблюдението на изборите е трудоемък и рисков процес

ЦИК прави днес симулация за това как ще се броят гласовете от изборите с видеонаблюдение на 2 април. Ще бъдат демонстрирани и новите устройства за контрол на броенето, вече оприличени на мобилни телефони. За обществения контрол за честността на вота е интервюто на Емил Костов с Никола Тулечки от Обединението за честни избори. Никола Тулечки..

публикувано на 20.03.23 в 16:08

Оръжейният бизнес страда от политическата несигурност

Тодор Воденов, който е председател на синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“ сподели, че от началото на войната в Украйна работата в нашите оръжейни предприятия се е увеличила и продължава да нараства. Търсят се високо квалифицирани хора е  и то не, защото, че предприятията са неподготвени кадрово. У нас има интелектуален резерв, но важното е..

публикувано на 20.03.23 в 15:52

С филм за пиян и дрогиран убиец на пътя възпитават ученици

През последните 5 години в Пловдивска област сме установили 7000 водачи, които управляват колите си след употребата на алкохол или наркотични вещества. В 8 от случаите след употреба на упойващи вещества имаме загинали хора, а ранените са хиляди – съобщи комисар Радослав Начев, заместник-директор на пловдивската полиция. Данните висшият..

публикувано на 20.03.23 в 15:15

Първенец не иска кариера за добив на инертни материали

В Първенец ще проведат общо събрание на 7 април, с което ще повторят тяхното "Не на кариерата за добив на пясък и дребни чакъли".  Димитър Воденичаров , председател на инициативния комитет, който застава срещу добива на инертни материали, обясни, че предстои второ обществено обсъждане на инвестиционното намерение. "На първото..

обновено на 20.03.23 в 10:41