Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Ботев" и Локо готвят обсада на Общинския съвет

Феновете на футболните клубове "Ботев" и "Локомотив" обявиха, че ще излязат пред Общинския съвет по врече на сесията този четвъртък. Тя започва в 09:00 часа, а ултрасите нна двата тима започват обсадата час по-рано.

"Жълто-черните" искат пълно завършване на стадион "Христо Ботев" с козирка и поправяне на некачественото изпълнение за сметка на строителя. Те очакват също общинарите да гласуват още 22,5 млн. лева. Тази точка  ще бъде изтеглена от дневния ред, както заяви отново днес кметът Здравко Димитров.

"Черно-белите" са недоволни от постоянното наливане на милиони в "Колежа". Те настояват за пълна ревизия, а също така и на тях да бъдат гласувано финансиране за нова Централна трибуна и други довършителни дейности по стадион "Локомотив".

Събирането на двете враждуващи агитки може да предизвика огромно напрежение и да прерастне в масови сблъсъци.

Срещата на Здравко Димитров с феновете е в 16:00 часа, но привържениците на "Ботев" са обявили, че няма да присъстват.

На пресконференция тази сутрин Зико заяви, че довършването на двата стадиона "Колежа" и Лаута" ще потопи финансово общината. "Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат. Дадохме ги за добро – и за Локо, и за Ботев. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е", каза  Здравко Димитров. 

Кметът обясни, че ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион "Христо Ботев" с 22,5 млн. лева.

"Ще видим как ще ги завършваме. Но Община Пловдив не може да издържи финансово с тези корекции. Опитах и направих всичко възможно. Дори направих предложението за разсрочване за 3 години. Но при тази ситуация – няма как, не виждам. Обаждат ми се и други пловдивчани – казват ми: имаме училища, култура, детски школи, не са само стадионите", добави кметът.

Трябват 6 млн., за да започнат да се играят мачове на стадион "Христо Ботев". Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване.

Имаше и вариант за стадион "Пловдив“, но волята на г-н Борисов беше за двата клубни стадиона. А и феновете май не искаха да играят едновременно на градския стадион", коментира още по темата за стадионите градоначалникът.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02

Локомотив и Ботев без парични наказания след 30-ия кръг

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ Дисциплинарна комисия Решения  -  23. 04 .2024 г. 30-ти кръг ППЛ С предупреждения – 37 състезатели Със спиране от състезателни   права ССП лв. Серигне Чеик Мбаке Мадина Файе ФК „Етър“ Велико Търново 1 200 Вячеслав Велев ФК „Крумовград“ Крумовград 1 300..

публикувано на 23.04.24 в 18:01
Емилия Цонева

Зелената кауза на K3 ULTRA

На 22-април в Международния ден на Земята и в предаването "Антена Спорт" гостува г-жа Емилия Цонева, създател и организатор на един от най-обичаните ултрамаратони у нас- K3 ULTRA. Събитието се отличава с това, че трасетата му се движат по граничната бразда между България и Гърция, както и със своята Зелена кауза. Какво представлява тя и защо е..

публикувано на 23.04.24 в 13:31

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52

Локо гостува на Черно море тази неделя

"Локомотив" (Пловдив) започва плейофите в първата шестица с гостуване на "Черно море", а от СТК на БФС обявиха програмата по часове и дати само за първия кръг. Двубоят на стадион „Тича“ във Варна ще бъде тази неделя (28.04) от 20:15 часа. Дербито между ЦСКА и "Левски" пък ще се играе в събота, 27 април от 16:15 часа на Националния стадион „Васил..

публикувано на 22.04.24 в 13:14