Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След развода с ГЕРБ проектите на Зико в ОбС ще бъдат блокирани


Николай Радев - председател на групата общински съветници от Автентична лява БСП в Пловдив, прогнозира, че след разрива между кмета Здравко Димитров и ГЕРБ в следващите месеци местният парламент няма да свърши нищо полезно за града.

"Ясно е, че конфронтацията между групата на ГЕРБ и кмета ще бъде толкова силна, че неговите предложения няма да бъдат подкрепяни от тях и мнозинство не може да се осигури, каза Радев пред Радио Пловдив". Радев припомни, че е направил прогнозата си още в края на миналата година, когато Бойко Борисов обяви, че Зико няма да е отново кандидатът на ГЕРБ за кмет. 

Той подчерта, че групата на Автентична лява БСП в 90% от случаите не е подкрепяла предложенията на Здравко Димитров и няма никакви основания да промени позицията си до края на мандата. 

Според общинския съветник не проблемите около стадион "Ботев" са съборили кмета на Пловдив. Смята, че това са предизборни ходове на ГЕРБ и дълбоки течения вътре в партията, които някой ден ще станат известни на широката публика. 

Радев подчерта, че "Колежа" е много тежък казус за града, но без нов бюджет на държавата и града на феновете не може да се предложи почти нищо. Той настоя за независима проверка на средствата, които до момента са похарчени за изграждането на стадиона, както и за качеството на строителните дейности.  По думите му това трябва да е първата стъпка, преди да се мисли за осигуряването на исканите допълнителни средства. Николай Радев изрази съмнения и около твърденията на администрацията, че за завършването на стадиона са нужни още над 20 милиона лева и предупреди, че "Колежа" може да се превърне в новия "Колодрум". Той очаква и компетентните институции да се самосезират и направят проверка на разходваните средства. 

От Автентична лява БСП смятат, че големият проблем на местната власт в Пловдив е, че не предоставя публична информация как изразходва парите на данъкоплатците. 


Още от категорията

Проф. Бисер Дамянов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" през тази мартенска седмица открива колорита и хармонията в изобразителното изкуство с проф. Бисер Дамянов . Той е един от най-знаковите художници в Пловдив. Преподавател над 30 години в Пловдивския университет, автор на учебници, човек който пътува, снима и се възхищава на Ренесанса, но и смята, че Пловдив е най-хубавото място..

обновено на 24.03.23 в 18:21

Водопад

В Червен са срещу проекта за водоснабдяване

Хората от Червен и Горнослав днес изразиха недоволство след изявлението от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, че стартира проект за водоснабдяване на пет села в региона. Жителите на селата казват, че мястото, от където ще се добива водата е точно зоната, където минават всички отходните води , идващи и от краварник. Паралелно с това..

публикувано на 24.03.23 в 14:30

Образованието е приоритет, но с таксите да не се злоупотребява

"Срещата на Националното ръководство на студентските съвети с участието на представители на над 20 висши учебни заведения в страната, която ще се проведе в Пловдив, е извънредна. На сайта на МОН беше публикувана официално информацията, че таксите ще бъдат увеличени с между 20 и 30% и това притесни колегите." Това заяви председателят на Националното..

публикувано на 24.03.23 в 10:46

Соц. мерки за ценови контрол няма да дадат резултат

"В пазарната икономика да има анализи и информация, е положително, няма нищо лошо в това. Нека да си правят колкото си искат платформи, това за мен са по-скоро медийни мерки, с малък резултат, но нека да ги наречем положителни". Това каза в интервю за предаването "Точно днес“ на Радио Пловдив бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай..

публикувано на 24.03.23 в 10:00

Социално слабите имат право на водни помощи

Мит или реалност за т.нар. водни помощи, които се отпускат от МТСП за социално слаби граждани? Отговорът е на омбудсмана Диана Ковачева .  "Сезирах министър-председателя, защото законът предвижда такива водни помощи за хората, които не могат да плащат водата си. За съжаление няма никаква реакция от МТСП за хората, които имат право на тези помощи -..

публикувано на 23.03.23 в 16:20