Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Асеновград събират помощи за пострадалите от земетресението

ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград обяви благотворителна акция за пострадалите при земетресението в Турция и Сирия.  

От тази сутрин там стартира дарителска кампания. Ще се приемат храни, материали и консумативи от първа необходимост, сред които бебешки пелени, пюрета, тоалетна хартия, дамски превръзки, консервирани храни, фенери, батерии, дрехи, одеяла, шалове, шапки, якета, ръкавици, кърпи за еднократно ползване, комплекти за първа помощ, медицински материали, дъждобрани. 

Сборен пункт – бившата книжарница в двора на Гимназията.  Оттам препоръчват телефон за повече информация: 0878 198 558 (Ани Петкова – училищен психолог.)

Междувременно и в Градската библиотека на Асеновград днес и утре ще работи отворен пункт за събиране на помощи за пострадалите.  Кампанията се провежда  съвместно с Българския червен кръст. 

От 08:00 ч. до 18:00 ч. в двата дни ще се приемат предметните дарения - нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; ново спално бельо; топли завивки; хигиенни и санитарни материали, палатки; батерии; отоплителни уреди на газ за външно отопление; комплекти за първа помощ. 

Няма да бъдат приемани храни, уточняват организаторите.


По публикацията работи: Севдалин Палаузов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ започва в Пловдив

В Пловдив се открива XXVII Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. В него ще участват над 700 ученици с 97 учебни предприятия от България, Румъния и Сърбия. Участниците  имат дейности в различни сфери: недвижими имоти, банкова дейност, застраховане, търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки; туристически..

публикувано на 24.04.24 в 06:43

Възстановяват фермата за глухари в Девин

Южноцентралното държавно предприятие предвижда да поднови работата на фермата за изкуствено развъждане на глухари в Държавното ловно стопанство "Извора", функционирала в периода 1978-1992 г.  Проектът е залегнал в инвестиционната програма на ЮЦДП, одобрена от МЗХ.  Фермата в Девин е била създадена с идеята за увеличаване плътността на популацията на..

публикувано на 23.04.24 в 17:03

Ваксината срещу коклюш ще се поставя 45 дни след раждането

Министерството на здравеопазването да позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, още месец и половина след раждането, а не, както е заложено в Имунизационния календар – след втория месец на бебето. Това е решено на среща в Министерския съвет днес на служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на здравеопазването д-р..

обновено на 23.04.24 в 15:56

Наесен започва строежът на Югоизточния обход на Пловдив

През есента се очаква да стартира строежът на Югоизточния обход, който е част от Околовръстното шосе на Пловдив. Това съобщи пред Радио Пловдив областният управител инж. Илия Зюмбилев, който се срещна днес с представители на АПИ заедно с кметовете на общините Пловдив и „Родопи“ Костадин Димитров и Павел Михайлов. Югоизточният обход обхваща..

публикувано на 23.04.24 в 15:48

Жълт код за проливни валежи в Западна България

Силни дъждове се очакват в седем области на страната в днешния вторник. Обявен е жълт код за областите София, София-област, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква количеството на валежите за денонощие да са между 20 и 35 литра на квадратен метър. До вечерта валежите ще намалеят и спрат. Облачността също ще се..

публикувано на 23.04.24 в 06:56