Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем обвиняеми за масовия бой на "Карловско шосе"

| обновено на 20.02.23 в 17:13

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на седем мъже за хулиганство с особена дързост заради инцидента на бул."Васил Левски" в гр. Пловдив, при който две враждуващи ромски фамилии участваха в масово сбиване в събота. 

На един от обвиняемите е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Те са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Обвиненията са повдигнати днес към 18 часа.

Общо 9 души са задържани в Трето РПУ в Пловдив като участници в мелето през уикенда.

В спешен медицински кабинет е приет един мъж с рана на главата. Той посочил, че раната получил при масово меле на Карловско шосе преди надлеза. Видоеклип от въпросната конфлитна ситуация бе разпространен в социалните мрежи. На кадрите се вижда на на червен светофар няколко души изскачат от бус и нападат друга група мъже от съседен автомобил. В мелето са използвани и дървени пръти, като са нанесени повреди на спрения автомобил.

От първоначално събраните данни в хода на проверката става ясно, че участниците се познават и имат вражда още от края на миналата година. По-рано през деня те се срещнали случайно по време на свиждане с лишени от свобода в пловдивския затвор и се сбили, за което се наложила бързата намеса на надзирателите и служители на реда.

При поредната си засечка на бул. „Васил Левски“ обаче двете враждуващи групи осъществили намеренията си да разрешат конфликта с бой. Установена е самоличността на деветимата инициатори на сбиването, първо са задържани четирима от тях, а следобед и останалите 5 души. Те са с 24-часово полицейско задържане.

 Част от извършителите са с криминалистични прояви и осъждани. Следобед пред Трето РПУ се бяха събрали две групи роднини на задържаните от двете страни, които изчакваха да научат подробности за ареста на близките си.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Откриха паметна плоча на героя от войните генерал Иван Хубенов

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев откри паметна плоча на генерал-майор Иван Хубенов (1894 - 1966), поставена на родната му къща в първомайското село Караджалово.  Той поздрави присъстващите от името на министъра на отбраната Атанас Запрянов и подчерта, че днешното събитие е израз на почит и уважение към делото на един незаслужено..

публикувано на 23.05.24 в 13:21

Арестуваха трима младежи, отглеждали канабис вкъщи

Трима младежи на възраст между 18 и 21 години са арестувани за отглеждане и притежание на наркотици в панагюрското село Попинци.  При акция на криминалисти от Панагюрище били претърсени къщите, в които живеели момчетата. В една от тях разследващите открили мини оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с устройства за контрол на осветлението,..

публикувано на 23.05.24 в 13:12

Поевтинява годишната транспортна карта в Пловдив, билетите без промяна

Реформи, обобщени в доклад за състоянието на градския транспорт  и цялостната транспортна схема предлага за обсъждане в Общинския съвет и гражданите новият заместник-кмет по транспортните въпроси на Пловдив Савина Петкова.   След задълбочен анализ се предлага рязко намаление на годишната карта за градски транспорт, две нови автобусни линии,..

обновено на 23.05.24 в 10:25

Пловдивската полиция обяви мерки срещу пътния травматизъм

Изграждането на различни инженерни съоръжения, препятствия и други методи за ограничаване на скоростта в Пловдив, искане за още видеокамери и пътни знаци – това са част от пакета предложения към общината за повишаване на пътната безопасност в града – съобщи началникът на областната дирекция на МВР  старши комисар Георги Чергов.  Това е..

обновено на 23.05.24 в 09:27

Почина журналистът и автор на "Великите европейци" Пламен Асенов

Внезапно ни напусна Пламен Асенов. Авторът на поредицата "Великите европейци" само преди седмица представи петия том с истории за забележителни личности, разказани в ефира...  Пламен Асенов е журналист от 1981 година. Работил е за вестниците "Нов живот" - Кърджали, "Демокрация" и "Подкрепа". От 1991 до 2005 е журналист в българската редакция на ВВС...

обновено на 23.05.24 в 09:27