Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БУНТ: късо кино за инакомислещи в Пловдив


Време е за бунт! След графитите, най-бунтарското изкуство е късото кино и в предстоящото събитие утре вечер екипът на Кинематограф си е поставил за цел да ни го докаже! 
Последните години, увлечени в огромното разнообразие от ниши и теми, бунтарското кино като че ли остава малко на заден план. Това са неспокойни филми с доста провокация, агресия, недоволство, но и мечти и философия. Филми, които не могат просто така да се показват без подготовка. Именно затова организаторите посвещават тази програма на Бунта във всичките му форми. Началото е 19:30, мястото Bee Bop Café, а повода - една тежка, брутална, но и вдъхновяваща селекция, която няма да Ви остави безразлични!
Премиерното заглавие на вечерта ще бъде "Глад" на режисьора и сценарист Петър Крумов, с продуцент Борислав Чучков. Филм, който разказва за една забравена от Бога крепост в която се появява Момче, което представя на Деспота причудлива черупка. Твърди, че в нея се чувало морето. Никой от присъстващите не знае как шуми морето. Освен палача... 
Още за самия филм разказва неговият режисьор Петър Крумов, който бе наш гост днес в предаването "Вход свободен". 
Целият ни разговор е достъпен в прикачения звуков файл. 



По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" - разговор за джаз и за Бог

За джаза като начин на живот, за Пловдив и джаза, както и за Бог - говорим с Мирослава Кацарова, джаз певица, богослов радио и телевизионен водещ. "Не се отказвайте от импровизацията", катогорична е Мирослава Кацарова. Още в "Срещите", интересно е.

публикувано на 10.05.24 в 13:34

Още три дни улични и градски изкуства в Пловдив

Продължават събитията от уличната и градската програма на фестивала за улични и градски изкуства 6Фест в Пловдив. Основна сцена става площад „Централен“, където ще бъдат артисти от страната и чужбина, които представят куклени и циркови представления, огнено шоу, концерти и танци.   В петък вечер групата “Агни Сатя“ ще представи огнения..

публикувано на 10.05.24 в 12:08

Премиера на "Дефицит. Нашата 1984-а"

Днес ще има премиера  на  последния роман на Евгений Тодоров "Дефицит. Нашата 1984-а". Действието се развива в  Пловдив през 1984 година. Авторът твърди, че почти всичко в този роман е истинско и преживяно.  Очевидно книгата не се приема от тези, които се опитват да идеализират онова време, но за тези, които не са го преживели, "Дефицит" е..

публикувано на 10.05.24 в 09:08

Открива се One Dance Workshops

Танцовият фестивал One Dance Workshops стартира  в Пловдив в Дома на културата „Борис Христов“. Програмата представя 5 танцови ателиета за изпълнители от сферата на танцовото изкуство и 4 спектакъла, като откриващият уикенд на форума ще бъде в рамките на три поредни дни. Водещи на ателиета ще са хореографите от програмата ФОКУС Франция  -..

публикувано на 10.05.24 в 08:06

Мирела Иванова призьор на Голямата награда "Орфей"

Поетесата Мирела Иванова е тазгодишният носител на Голямата награда „Орфей“ за изключителни достижения в поезията. Церемонията по връчването бе в Малката Базилика на Пловдив на Международния фестивал на поезията „Орфей“. Наградата й бе връчена от заместник-кмета по култура Пламен Панов. Голямата награда „Орфей“ за изключителен принос..

публикувано на 09.05.24 в 20:54