Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Стартира ремонтът на жп гара Септември

Стартира дългоочакваният ремонт на гара Септември, която е част от железопътната линия София - Пловдив - Бургас, както и от международната линия от Централна Европа към Истанбул по паневропейския транспортен коридор номер 10.

Стойността на проекта е 6 милиона лева.

Гара Септември е една от емблематичните гари на миналия век. Строителството на 125-метровата линия е започнало през 1921-ва година, на шест етапа, през изключително труден планински терен. 

Дългоочакваният ремонт включва пълна реконструкция на обслужващите и административните звена, изграждане на визуална комуникация за бърза и лесна ориентация, както и подобрена връзка с интегрирания градски транспорт. 

С обновяването си гарата ще покрие съвременните критерии за комфорт и безопасност на железопътните услуги, както и нормите за енергийна ефективност и равни условия за достъп на лицата в неравностойно положение. 

Срокът за изпълнение е 540 календарни дни.


По публикацията работи: Иванка Петкова
Още от категорията

„Бизнесът за Пловдив“ с дарение за децата на Сирия

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ закупи 217 кашона адаптирано бебешко мляко за децата на Сирия от районите, пострадали от опустошителното земетресение в началото на февруари. Документите за дарението бяха връчени на областния управител на Област Пловдив Ангел Стоев от изпълнителния директор на сдружението Александър Стайков. „Бих искал да изкажа..

публикувано на 07.06.23 в 10:52

Депутатите решават по казуса с акциите на Община Варна в Пловдивския панаир

Народното събрание ще обсъди в петък проект на решение, внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“, за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в полза на държавата.  Съгласно решението, новият м инистър на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще е задължен да  предприеме..

обновено на 07.06.23 в 10:19

Облаци в Западна, слънце в Източна България, в Пловдив 28°

Над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, ще превали и прегърми.  В Източна България ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в Пловдив - около 28°. Атмосферното налягане ще..

публикувано на 07.06.23 в 06:50

Възстановява се движението по част от "Брезовско шосе"

От днес  се възстановява движението по ул. „Брезовско шосе“ в участъка от кръговото кръстовище с булевардите „Дунав“ и „Цар Борис III Обединител“ до бул. „Северен“. Пътната отсечка беше затворена заради строително-монтажните работи по изпълнението на Водния проект.   От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ съобщават, че..

обновено на 07.06.23 в 06:42

Имаме редовното правителство, новите министри се заклеха в Парламента

Със 132 гласа Николай Денков беше избран за министър председател. Гласуваха 201 депутати. Против бяха 69, няма въздържали се. За избирането на Денков гласуваха депутатите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДП, както и от двама народни представители от ДПС. Един депутат от ГЕРБ е гласувал против. 37 депутати от "Възраждане" също са гласували против кабинета, както и 19..

публикувано на 06.06.23 в 15:57