Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев с първи успех за годината след 1:0 над Берое

| обновено на 26.02.23 в 19:41
2
Па Конате герой за "канарчетата"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) постигна първа победа за 2023 година. "Канарчетата" спечелиха с 1:0 срещу Берое от 21-ия кръг на Първа лига. Па Конате вкара единственото попадение в Битката за Тракия на базата в "Коматево".

Успехът бе първи в официален мач за новия наставник на "жълто-черните" Бруно Балтазар. Неговите възпитаници останаха на 10-о място във временното класиране, но вече имат актив от 23 точки. Берое е 11-и с 20 т.

Домакините създадоха отлично положение още в 14-ата минута. Антоан Бароан бе изведен сам срещу вратаря и шутира с десния крак, но Иван Караджов изби. Топката обаче отново стигна до френския нападател и той направи втори опит да порази целта почти от аутлинията, но стреля в тъч. Половин час след началото Берое по чудо не откри резултата. След центриране от корнер Вини Трибуле стреля от 3-4 метра фронлално срещу Ханкич. Вратарят изби с крак, а при добавката на футболист на Берое отново се намеси отлично и улови.

Секунди след това домакините поведоха в резултата. Дилан Мертенс изведе Па Конате отляво в наказателното поле. Той финтира защитник в зелен екип и с премерен шут прати топката в мрежата за 1:0.

Малко преди почивката Антоан Бароан се възползва от груба грешка на Педро Енрике и нахлу в пеналта на заралии. Последва удар, който обаче излезе в аут.

В 70-ата минута Уме Емануел бе изведен сам срещу Иван Караджов, преодоля го и насочи топката към мрежата. Голът обаче не бе зачетен заради засада, която бе потвърдена от ВАР.

Детинска грешка при изнасянето на топката от Педро Енрике за малко не доведе до втори гол във вратата на Берое в 83-ата минута. Три по-късно пък Ханкич беше на точното място при шут на Спас Георгиев, а веднага след това Караджов също трябваше да се намесва след нова неточност в защитата пред него и изстрел на Секулич.


По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 1:0 над връстниците си от Полша при гостуване на стадиона-красавец „Шльонск“ в Хожув в евроквалификация. Хубав гол за „лъвчетата“ вкара Марин Петков от Левски след асистенция на Станислав Шопов от ЦСКА. С успеха възпитаниците на Александър Димитров събраха 12 точки на третото място във..

публикувано на 26.03.24 в 18:09

Английски футболни клубове следят нападател на Локомотив

Английските футболни клубове Ковънтри (играе в Чемпиъншип) и Бристъл Роувърс (Лига 1) следят нападателя на Локомотив (Пловдив) Мичи Нтело. Източникът на информацията е от мениджърските среди. 22-годишният Нтело, който е бивш юношески национал на Белгия, пристигна на "Лаута" през януари със свободен трансфер от Шарльороа. Той направи приличен старт с..

публикувано на 26.03.24 в 18:04