Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецоперация в Пазарджишко заради битовата престъпност

Специализирана полицейска операция се провежда днес на територията на Пазарджишка област. 

От полицията уточняват, че тя е разпоредена от главния секретар на МВР и е свързана с противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, пътната безопасност, превенция на правонарушенията, свързани с избирателните права на гражданите.

В акцията участват служители от всички звена в Областна дирекция на МВР в Пазарджик, подпомогнати и от екипи от Жандармерията в Пловдив. 

На по-късен етап ще бъдат предоставени подробни данни за постигнатите резултатите от проведената акция.


По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май сърцето на България отново ще бие в ритъма на фолклора. Започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в..

публикувано на 17.05.24 в 08:46

Драмата приключи - Венцеслав Караджов се предаде

Приключи драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи се заключи в дома си в Пловдив.  По информация от пловдивската полиция,  малко преди 6 ч. тази сутрин Караджов е склонил да се предаде без съпротива и така инцидентът е завършил без пострадали.   Той не е бил въоръжен, в дома му не са открити и взривни..

обновено на 17.05.24 в 08:33

Матурите започнаха - изтеглиха вариант №15 по БЕЛ

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва  в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. В Пловдив и областта той  ще се проведе в..

обновено на 17.05.24 в 08:32

Започва пролетния Панаир на занаятите

Открива се  пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. Тази година се той провежда с благотворителна кауза в подкрепа на деца със синдром на Даун.  Акцент в програмата е художественото плетиво, което ще бъде представено на пленера "Шарени чорапи". Майстворството на дантелата пък ще бъде деменстрирано от гост майстора Галина Симеонова...

обновено на 17.05.24 в 08:32

Безплатни инициативи за Световния ден за борба с хипертонията

В чест на 17 май - Световния ден за борба с хипертонията, УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД - Пловдив организира две инициативи. Клиниката по кардиология на университетската болница ще отвори кабинет № 11 на партерния етаж на бул. Пещерско шосе за безплатни прегледи на сърцето. Те ще се проведат на 17 май от 9:00 до 13:00 часа след..

публикувано на 17.05.24 в 08:32