Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха 54 мигранти на АМ "Тракия" край Пазарджик

Районна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем 35-годишен мъж с инициали П.В., за това, че с цел имотна облага подпомогнал 54 афганистанци да преминат незаконно през страната. Сред тях имало и момчета, ненавършили 16 години.

От прокуратурата уточняват, че на 16 март, около 9 ч. на 67-мия километър на автомагистрала „Тракия“, полицейски патрул спрял за проверка микробус „Мерцедес“, управляван от 35-годишния българин. Колата се движела в посока към гр. София. При извършената проверка било установено, че в товарната част на микробуса пътували 54 афганистанци, всички мъже. Сред тях имало и два момчета, ненавършили 16 години.

Установено е, че чужденците били качени в автомобила в района на област Ямбол. Те трябвало да стигнат до столицата, а оттам да продължат за Сърбия. Автомобилът е собственост на водача и е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

На място еизвършен оглед и е уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура - Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Втори опит за избор на нов митрополит на Сливенската епархия

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит  след касирането на избора през февруари.  42-ма епархийски избиратели ще гласуват за своя фаворит  между шест достоизбираеми епископи . Между тях не е кандидатурата на спорния епископ Йеротей.  Кандидатите , одобрени от Светия синод,..

обновено на 19.05.24 в 09:17

Дъждовна, но топла неделя, в Пловдив до 25°

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в..

публикувано на 19.05.24 в 09:17

Европейска нощ на музеите за 20-ти пореден път

Тази година Европейската Нощ на музеите съвпада с Международния ден на музеите – 18 май. Европейската Нощ на музеите се организира за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години инициативата се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание...

обновено на 18.05.24 в 14:28

Засилени мерки за сигурност заради мача между смърфовете и "Левски" на "Лаута"

Заради футболния мач между „Локомотив“-Пловдив и „Левски“ на „Лаута“ полицията предприема мерки за обезпечаване на обществения ред. На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона публиката ще преминава през полицейска проверка, като задължително трябва да се представи документ за самоличност.  Деца до 14 години влизат..

обновено на 18.05.24 в 14:28

Младеж загина, след като колата му се преобърна на АМ "Тракия"

21-годишен младеж от Чирпан е загинал при катастрофата на 74-ия км на магистрала Тракия тази сутрин, съобщиха от МВР. Инцидентът стана в платното в посока Бургас около 09:30 часа. Младият мъж е пътувал сам в колата си "Фолксваген". По всяка вероятност той е изгубил контрол над автомобила, като той е преминал през мантинелата, през оградата, отстрани..

публикувано на 18.05.24 в 12:33