Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сопот подпомага 15-годишна тенис надежда

Община Сопот ще подпомогне с 12 000 лв. 15-годишната състезателка по тенис Ева Николова.

Предложението е включено в спортния календар на общината за тази година, като парите ще се изразходват за подготовка и участия в състезания на девойката.

Кметът на общината Деян Дойнов напомни, че 1 лев, инвестиран днес в спорта, са спестени 10 лева в здравеопазването в утрешния ден.Той изтъкна победите и постиженията на Ева Николова както в спорта, така и в избраното от нея училище и й пожела успехи.

Ева Николова от своя страна благодари на община Сопот за подкрепата и обеща да има добри постижения в двете избрани от нея поприща – спорта и образованието, като и че ще продължи да прославя достойно себе си, рода си и родния си Сопот.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
стадион

Кметът подписва с МРРБ за стадионите на "Ботев" и "Локо"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще подпише днес договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за довършването на стадионите на "Ботев" и "Локомотив". Това съобщи градоначалникът на пресконференция в общината.  Държавата отпусна допълнителни средства за строежа на двете спортни съоръжения. За стадион "Локомотив" за..

публикувано на 29.03.24 в 12:09

Задава се първоаприлско „Алтер его”

Брой 332 на нашия радио-пърформанс ще звучи около Деня на лъжата – преди него, на самата дата и веднага след нея. Не ви лъжем. Ако не вярвате, проверете сами. В предаването ще отбележим 134-тата годишнина от рождението на големия български хуморист Чудомир. Ще разговаряме с Калин Василев, който пък е актуалният лауреат на Националната награда за..

публикувано на 29.03.24 в 11:23
Григор Димитров ликува

Гришо разби №2 в света Алкарас за полуфинал в Маями

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями за първи път в  кариерата си. Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове изобщо и надигра водача в схемата и номер 2 в световната ранглиста Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути.  "Той ме накара да се чувствам, сякаш съм на 13..

публикувано на 29.03.24 в 07:45
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00